Ostani doma
Zdravlje / Prehrana
Uvrstite u prehranu ove namirnice i skinite kilograme na najkritičnijim mjestima
Pexels

Nije tajna da hrana igra veću ulogu u mršavljenju od vježbanja pa je stoga poželjno dobro birati namirnice

Trebalo bi se usredotočiti na one koje će potaknuti topljenje sala, osobito oko struka,a pritom biti bogate nutrijentima.  

Naravno, pritom ne treba zanemariti fizičku aktivnost. Kako ćemo mršavjeti, odnosno hoćemo li prvo izgubiti višak na bedrima ili na trbuhu, ovisi o genetici. Ako imate problema s gubljenjem sala oko struka, nutricionistica i dijetetičarka Rebekah Blakely savjetuje smanjivanje ugljikohidrata na minimum. 

Istraživanje koje je objavljeno u American Journal of Clinical Nutrition pokazalo je da žene koje većinom jedu proteine, voće i povrće (izuzevši škrobasto povrće poput krumpira) imaju manji opseg struha od onih koje jedu ugljikohidrate. 

(FOTO: Pixabay)

"Smanjenje ukupnog unosa ugljikohidrata smanjuje razinu šećera u krvi, a time inzulinsku reakciju", objašnjava nutricionistica za Popsugar.

Stoga, ukoliko se želite riješiti abdominalnog sala, u prehranu biste trebali uvrstiti namirnice bogate topljivim vlaknima jer ona smanjuju viscelarnu masnoću (onu koja okružuje unutarnje organe, otežava im rad i zato je opasna za zdravlje). Topljiva vlakna nalazimo u jabukama, mrkvi, grahu, avokadu i zobi. 

Osim topljivih vlakana za "strateško" mršavljenje su bitnii proteini. "Proteini iniciraju oslobađanje hormona koji ublažava glad i time nam pomažu u nastojanju da izgubimo suvišne kilograme", kaže Blakely. 

Osim toga, proteini pomažu izgradnju mišića, čuvaju ih od propadanja dok mršavimo i potiču metabolizam da bolje radi. Najbolji izvor proteina su grčki jogurt, jaja, orašasti plodovi, leća, meso.

I na koncu, osim što ćete dodati u prehranu spomenute namirnice, trebalo bi iz nje izbaciti prazne ugljikohidrate i šećere te će učinak biti potpun.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

 

Reci što misliš!