Zdravlje / Prehrana
Ručak za 15 minuta: Tri brza i fina recepta s tikvicama za ljetne dane
www.profimedia.hr

Popečci od tikvica s fetom i koprom

Sastojci:

  • 2 srednje tikvice
  • 1 čajna žličica soli
  • 2 velika jaja
  • 2 mlada luka
  • 2 žlice svježeg kopra
  • 1/2 šalice smrvljenog feta sira
  • 1 režanj češnjaka
  • 1/4 žličice crnog papra
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 šalice brašna

(Foto: Profimedia)

Priprema: 

1. Naribajte tikvice i dodajte sol i pustite da stoji 10 minuta. Zatim rukama iscijedite višak tekućine iz tikvica.

2. U zdjeli pomiješajte jaja, tikvice, luk, kopar, feta sir, češnjak i papar. Dodajte brašno i prašak za pecivo, a zatim sve pomiješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu.

3. Zagrijete maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri, a zatim pomoću žlice stavljate smjesu na ulje. Na obje strane pržiti do zlatno smeđe boje, 2-3 minute na svakoj strani. Poslužite toplo. 

Dobar tek!

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!