Ostani doma
Zdravlje / Psiha
Ne brinite, nije do vas: danas je službeno najdepresivniji dan u godini
Thinkstock

Jedan psiholog izveo je formulu koja ide u prilog ovoj tvrdnji, no ne slažu se svi s njim. Na vama je hoćete li mu vjerovati

Ako se danas osjećate posebno bezvoljno i depresivno, nemojte se brinuti. Nije do vas. Danas je, naime, i službeno najdepresivniji dan u godini. 

Kako to znamo? Pa psiholog Cliff Arnall izveo je formulu pomoću koje je došao do zaključka da je treći ponedjeljak u siječnju najdepresivniji dan u godini. 

Preporučeno za tebe

Formula glasi: [W+(D.d)]xTq÷FMxNA] u kojoj je W vremenska prilika, D dug, d mjesečna zarada, T vrijeme nakon Božića, Q vrijeme nakon naših propalih pokušaja da nešto promjenimo, M niska razina motivacije te NA potreba za djelovanjem.

Uzevši sveo ovo u obzir, Arnall je zaključio da je treći ponedjeljak u siječnju najbolje provesti u krevetu, pod pokrivačem. Još jedna zanimljivost: baš u siječnju se najviše parova razvede, a na društvenim mrežama bude objavljeno najviše negativnih poruka.

S druge strane, ne gledaju svi ovako fatalistički na prvi mjesec u godini. 

Sveučilišna profesorica Jolanta Burke s Londonskog sveučilišta smatra da je "depresivni ponedjeljak" depresivan samo zbog toga jer mi tako vjerujemo.

" Ako mislimo da je danas najgori dan u godini, počet ćemo posvećivati više pažnje negativnim stvarima oko nas. Ako je to dan koji će negativno utjecati na vaše razmišljanje, emocije i ponašanje, učinite nešto, iskoristite prednosti i pretvorite ga u sretan dan. Umjesto da pažnju pridajete lošim stvarima, budite svjesni dobrih stvari koje se događaju oko vas i koje se vama događaju", poručila je Burke. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!