Zdravlje / Psiha

Mirjana Petković, Relax Kids Coach, vodi mališane kroz meditaciju. Priča o dugi i njezinim bojama odvest će djecu na smireno i sigurno mjesto

"Udobno se smjesti kao kada ideš na spavanje, polako zatvori svoje oči i udahni zlatnu boju kroz nos, a srebrnu na usta... tako mi na Relax Kids radionicama započinjemo naše meditacije koje često zovemo i priče, a djeca ih obožavaju", objašnjava  Mirjana Petković, Relax Kids Coach, te dodaje da se djeca mogu jako opustiti uz ovakve vizualizacije. 

"Kao što odrasli vole meditacije jer ih dovode u stanje duboke opuštenosti i unutrašnjeg mira, tako i djeca vole kada im se čitaju priče koje mogu vizualizirati jer vole maštati, putovati u različite vesele i čarobne svjetove i uz to se opuštati, i svoje brige i stresove ostaviti iza sebe", dodaje. 

'Zatrpani' dječji rasporedi i opuštanje

"Danas, u svom tom užurbanom svijetu, kako nas roditelja, tako sve više i previše „zatrpanih“ dječjih rasporeda, kraj svih školskih i vrtičkih obaveza i različih aktivnosti, djeca rijetko pronalaze trenutke za odmor i opuštanje, a vrlo često niti ne znaju kako bi se opustili", dalje objašnjava. 

"Opuštanje nije vrijeme provedeno na društvenim mrežama, mobitelu, ispred TV-a, na igricama, već trenuci koje svako dijete provede samo sa sobom, u miru i tišini, bez svih ostalih stvari koje mu odvlače pažnju i odvajaju ga od sebe samog, a pomalo i od stvarnog svijeta. Upravo im vođene meditacije i vizualizacije mogu pomoći da u svakom trenutku budu tamo gdje žele biti, na svom sigurnom i sretnom mjestu gdje mogu biti što god požele i na taj način razvijaju svoju maštu, kreativnost, sigurnost, snagu, samopouzdanje i koncentraciju", objašnjava te dodaje da miru i sreći treba učiti djecu svih dobi. 

"Vjerujem da sreću, miru i opuštenosti treba učiti djecu svih dobi, a kroz meditaciju je to vrlo jednostavno i prihvatljivo svakom djetetu. Slušajući meditacije sa svojom djecom, ujedno razvijate bliskost između vas i vaše djece, potičete empatiju, opuštanje, izražavanje emocija kao i spoznaju i svjesnost djetetovih vrijednosti i osobnosti", kaže na kraju. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!