Zdravlje / Psiha
Tinejdžeri koji ne izlaze na spojeve imaju bolje socijalne vještine i manje su depresivni
Thinkstock

Zaključci tima sa Sveučilišta Georgia pokazuju da bi zdravstveni programi trebali uključivati i ovaj dio emocionalnog razvoja dječjeg života

Tinejdžeri koji ne idu na spojeve imaju bolje socijalne vještine i manje su depresivni od svojih vršnjaka, otkriva novo istraživanje. Ovi učenici su imali bolje socijalne vještine i bolji su voditelji. Također je manja vjerojatnost da će imati depresiju ili se osjećati tužno i beznadno u odnosu na tinejdžere koji su u vezama.

Zaključci tima sa Sveučilišta Georgia pokazuju da bi zdravstveni programi trebali uključivati i ovaj emocionalni dio dječjeg života. "Većina tinejdžera imala je neku vrstu romantičnog iskustva u dobi od 15 do 17 godina ili u srednjoj adolescenciji", rekla je voditeljica istraživanja Brooke Douglas za Daily Mail. Za istraživanje, objavljeno u časopisu The Journal of School Health, tim je ispitao gotovo 600 učenika na sjeveroistoku Georgije i pratio ih od 6.do 12. razreda.

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

(Foto: Thinkstock)

Studija Istraživačkog centra Pew iz 2015. pokazala je da 35 posto tinejdžera u dobi od 13 do 17 godina ima iskustva s izlascima ili vezama, dok je 18 posto reklo da su trenutno u vezi.

Američki tinejdžeri sve manje imaju spolne odnose, brojevi su pali s oko 48 posto u 2007. na 39,5 posto u 2017. navodi se u izvješću američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

"Istraživanje je pokazalo da tinejdžeri koji ne izlaze na spojeve nemaju socijalne nedostatke, a pokazuje ovakav način ponašanja kao dobru opciju za normalan i zdrav razvoj tinejdžera", kaže na kraju Douglas.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!