Ostani doma
Zdravlje / Psiha
Komplicirane i teške žene su pametnije
Pexels

Svoju tvrdnju temelje na činjenici da žene koje znaju biti loše raspoložene i nezadovoljne donose bolje odluke i mozak im brže radi

Ako svako malo čujete da ste komplicirani i da je s vama teško, ne brinite - to uopće nije loše. Štoviše, shvatite takve opaske kao kompliment.

Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Stanford su otkrili da su žene teškog karaktera pametnije od žena u čijem je društvu uvijek ugodno, piše Brightside.

Svoju tvrdnju temelje na činjenici da žene koje znaju biti loše raspoložene i nezadovoljne, donose bolje odluke i mozak im brže radi. Mogu se vrlo brzo sjetiti raznih detalja i naoko nevažnih podataka.

Ljutnja i što s njom ili kako pretvoriti bijes u nešto pozitivno

(FOTO: Pexels)

Raspoloženje nam varira ovisno o tome što nam se događa u životu. Ova studija pokazuje da je dobro čak se i naljutiti kada se suočimo s problemom ili moramo donijeti tešku odluku. 

  • Zauzimanje stava za odlučivanje

Unutarnja negativnost potaknut će nas da se usredotočimo na problem ili situaciju u kojoj se nalazimo te da donesemo najbolju moguću odluku. 

Žena koja je nezadvoljna ili loše raspoložena usredotočit će se na okolinu i intenzivno razmišljati o onome što vidi, što ju okružuje kako bi nešto promijenila. Teška narav može dobro doći u donošenju odluka i prosudbi pa će komplicirane žene nerijetko zauzeti vodeća mjesta u tvrtkama i biti uspješne u upravljanju timom, no to ima svoju cijenu i odrazit će se na zdravlje ukoliko smo dugoročno u negativnom praspoloženju.  

Dobre strane ljutnje: Emocija od koje bježimo ustvari radi za nas

Komplicirane žene lakše pronalaze rješenja za profesionalne i privatne problema, jer se ne vode emocijama, već zaključuju hladne glave. 

No, neprekidno stanje razdražljivosti i negativnosti može ljude odvesti u depresiju pa i u fizičke bolesti. Zbog toga su stručnjaci koji su proveli studiju preporučili da svoje osjećaje uravnotežimo.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

zanimljivo!

Reci što misliš!