Ostani doma
Zdravlje / Psiha
Najbolja verzija sebe: Kako iskorijeniti loše navike
Pexels

Loše navike koče nas u samoostvarenju i ograničavaju našu slobodu. Što ih se prije riješimo, to bolje

Želite prestati pušiti ili činiti nešto drugo što loše utječe na vaš život, a ne znate kako? Svjesni ste da je loše, ne osjećate se dobro nakon toga, ali preslabi ste stati lošoj navici na kraj? Niste u manjini. 

Na sreću, postoji način kako to učiniti i vrlo je jednostavan.

  • Zamijenite lošu naviku dobrom. Ako je riječ o cigaretama, kada osjetite potrebu da pušite, žvaćite žvakaću gumu. Stvorite naviku žvakanja žvakaće.
  • Recite ljudima oko sebe što radite. Dat će vam podršku, a i vi ćete osjećati obvezu da uspijete u svom naumu. 
  • Vodite dnevnik- zapisujte iz dana u dan kako vam idee, jeste li posustali ili ste se uspjeli oduprijeti lošoj navici. Stručnjaci kažu da treba 66 dana za odvikavanje od loše i usvajanje dobre navike. Za svakiuspjeh na tom putu nagradite se. 

(FOTO: Pexels)

7 loših navika koje i nisu tako loše​

Treba naglasiti kako postoji razlika između loše navike i ovisnosti. Ovisnost utječe na odnose i posao pojedinca, dok loša navika sama po sebi nema toliku moć. Ovisnost okupira čovjeka te je on nesposoban razmišljati o bilo čemu drugom osim o objektu svoje ovisnosti.

I za kraj, no nikako manje važno, nemojte biti prestrogi prema sebi. Kada posustanete, a događat će se, jednostavno počnite iz početka. Svaki dan se računa i svaka dobra namjera se računa. Samo ustrajte.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!