Životinjski svijet
Agresivni psi koji uz ispravnu dresuru mogu biti prave maze
Pixabay

Agresivne vrste pasa često su tako nazivane nepravedno. Ipak, postoje psi kojima treba više dresure, socijalizacije i o kojima se moraju brinuti predani vlasnici

Teško se pomiriti s činjenicom da nisu svi psi bezopasni i da nam neki od njih mogu predstavljati opasnosti. Nastavite čitati i saznajte koje su to agresivni psi s kojima moramo biti na oprezu. 

Doga argentino: Ovi "agresivni" psi nastali su u Argentini za lov puma i divljih svinja. Veoma su mišićavi, izdržljivi i jaki. Unatoč tome, nisu stvoreni da budu agresivni prema ljudima, ali se ipak smatraju toliko opasnima da je u nekim državama čak i zabranjeno njihovo posjedovanje. 

Rotvajler: Rotvajleri su snažni psi čuvari, ali i agresivni psi ako ih se krivo odgoji. Sami po sebi nisu agresivni, ali kao i kod većine opasnih psećih pasmina, i kod rotvajlera agresivnost može biti rezultat zanemarivanja ili manjka socijalizacije.  

Pitbull: Pitbull je jedna od agresivnijih psećih pasmina, a u Americi su čak i proglašeni najopasnijim psom na svijetu. Zbog njihove čvrstoće i izdržljivosti, često se koriste u borbi pasa diljem svijeta. 

Čau čau: Ako vlasnici ne žele da budu opasni moraju ih dobro izdresirati. Ako su izdresirani, minimalno su opasni i imaju karakteristike koje ih čine dobrim kućnim ljubimcima. Mogu živjeti i u kući i u stanu, ali im uvijek morate tražiti zanimaciju kako ne bi postali agresivni.

Doberman: Dobermani su jako odani, tako da ako dođe do nekakvog napada, to je u većini slučajeva zbog toga što su branili svoj teritorij ili svog vlasnika, što dobermane čini dobrim psima čuvarima. Međutim, uvijek se svrstava u agresivne pse

Unatoč tome što smo ih svrstali u vrste agresivnih pasa, ovi psi se daju izdresirati i pripitomiti čime opasnost i strah od ovih pasa postaje minimalna. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Reci što misliš!