Ostani doma
Životinjski svijet
Agresivni psi koji uz ispravnu dresuru mogu biti prave maze
Pixabay

Agresivne vrste pasa često su tako nazivane nepravedno. Ipak, postoje psi kojima treba više dresure, socijalizacije i o kojima se moraju brinuti predani vlasnici

Teško se pomiriti s činjenicom da nisu svi psi bezopasni i da nam neki od njih mogu predstavljati opasnosti. Nastavite čitati i saznajte koje su to agresivni psi s kojima moramo biti na oprezu. 

Doga argentino: Ovi "agresivni" psi nastali su u Argentini za lov puma i divljih svinja. Veoma su mišićavi, izdržljivi i jaki. Unatoč tome, nisu stvoreni da budu agresivni prema ljudima, ali se ipak smatraju toliko opasnima da je u nekim državama čak i zabranjeno njihovo posjedovanje. 

Rotvajler: Rotvajleri su snažni psi čuvari, ali i agresivni psi ako ih se krivo odgoji. Sami po sebi nisu agresivni, ali kao i kod većine opasnih psećih pasmina, i kod rotvajlera agresivnost može biti rezultat zanemarivanja ili manjka socijalizacije.  

Pitbull: Pitbull je jedna od agresivnijih psećih pasmina, a u Americi su čak i proglašeni najopasnijim psom na svijetu. Zbog njihove čvrstoće i izdržljivosti, često se koriste u borbi pasa diljem svijeta. 

Čau čau: Ako vlasnici ne žele da budu opasni moraju ih dobro izdresirati. Ako su izdresirani, minimalno su opasni i imaju karakteristike koje ih čine dobrim kućnim ljubimcima. Mogu živjeti i u kući i u stanu, ali im uvijek morate tražiti zanimaciju kako ne bi postali agresivni.

Doberman: Dobermani su jako odani, tako da ako dođe do nekakvog napada, to je u većini slučajeva zbog toga što su branili svoj teritorij ili svog vlasnika, što dobermane čini dobrim psima čuvarima. Međutim, uvijek se svrstava u agresivne pse

Unatoč tome što smo ih svrstali u vrste agresivnih pasa, ovi psi se daju izdresirati i pripitomiti čime opasnost i strah od ovih pasa postaje minimalna. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Reci što misliš!