TOP 5 TEMA TJEDNA / Stručnjak za Stanje nacije za RTL.hr: 'Sad trebamo napraviti most između Hrvatske i buduće matične zemlje - Irske!

Image
Image

Stručnjak za Stanje nacije donosi svoja promišljanja o top pet tema ovog tjedna

31.7.2022.
11:22
VOYO logo

Uz njega smo naučili što je sekstanje, kako se rashladiti kada si siromašan, kako oteti profesora kada ti milo dijete ima četvorku, a ne peticu, što Hrvatska mora tražiti zauzvrat ako pustimo Švedsku i Finsku u NATO, kako biti pravi domoljub… On je muškarac kojeg svaka majka želi za zeta, a svaki otac za sina. On je stručnjak za naciju i njezino stanje, stand up komičar, voditelj, novinar, zabavljač, glumac i prosječni Hrvat. On je Goran Vinčić, ili od milja Vinča.

I donosi svoja promišljanja o top pet tema ovog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj tjedan je sve u znaku Pelješkog mosta. Prometno je povezao jug Hrvatske s ostatkom države. Bio je to pravi povijesni trenutak, nema koga nije bilo na otvorenju. Čak su se susreli Milanović i Plenković i tom prilikom rukovali, no razdor između "dva brda" je i dalje prisutan. Pelješki most ipak nije pomirio državni vrh, a ako neće most što će?

Naša dva velikana, Plenki i Zoki su tvrdi momci sa vrućeg zagrebačkog asfalta i stalno se moraju dokazivati ekipi da su tough guys. Ako ih ni most ne može spojiti, ima li ih uopće smisla spajati? Mislim da njima ne treba spajanje, nego baš suprotno - odmor od svega, prvenstveno jedan od drugog. Ja bih poslao naše čelne ljude na godišnji odmor, zaključao Hrvatsku na tri mjeseca i vidimo se na jesen kad zahladi! A do tada - najmanje dva kruga po mostu i nazad!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad kada je otvoren Pelješki most koji bi si novi smisao života trebali pronaći Hrvati?

Nakon otvorenja mosta napokon se nacija treba okrenuti novom planu - spajanja Hrvatske sa budućom matičnom zemljom - Irskom! Treba projektirati most koji spaja direktno tu predivnu zelenu oazu šljakerskih poslova sa lijepom našom oazom jeftine radne snage. I onda fino sjedneš u auto i pravac Dublin, ima nas Slavonaca koji se bojimo letenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada želi da držimo klimu na minimalnih 25 stupnjeva te da se grijemo na 21, dok Milanović preporuča da ju "prodamo onda radije Romima". Na koliko vi držite svoju klimu? Imate li vi neke preporuke kao stručnjak za stanje nacije kako jedan prosječan Hrvat može uštedjeti energiju?

Prvo, ja nemam klimu, imam 4 ventilatora i zabijem glavu u frižider kad baš zagusti. Da imam klimu, držao bih je na 10°C kao u mesnici da radim i svi bi sjedili u jaknama kad kod mene dođu, jer ako ja plaćam ima i da se ohladim kako spada, jer zbog povećanog volumena se znojim već na 15°C. Ja preporučam da se uopće ne štedi, kad smo od štednje išta imali, najbolje da se troši što više, nek vidi Švaba kad dođe kod nas u turizam da se ima! A na zimu ćemo se grijati na račune što je Švaba pojeo i popio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj tjedan smo doznali da policija ima i krticu u svojim redovima. USKOK provodi istragu vezanu uz visokopozicionirane djelatnike sigurnosno-obavještajne zajednice i policije zbog curenja informacija. Osterman je detektiv koji je primao mito, a Vlasnik detektivske agencije Ostermanu je navodno platio oko 200 tisuća kuna mita. Što biste vi izdali i koga za 200.000 kuna?

Ja bih izdao vilu za te pare da posjedujem vilu, ali s obzirom da je nemam, ne bih izdao nikoga. A i realno, nisu to neke pare, možeš uzeti neko solidno auto, ili npr. pojesti 15 tisuća bureka, ili platiti samo 6 sati najma luksuzne jahte… Dođe mi žao čovjeka što je toliko malo novca uzeo, trebao je više, ali mlad je, sigurno će naučiti s vremenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je obilježio 10 godina, otkako je došao na vlast i komentirao: "Većina će reći: 'Dosta mi je tog arogantnog đubreta', i ja nemam problem s tim'. Kako biste vi opisali Vučića? Koje su njegove vrline i mane?

E kad bi se svi ugledali na Vučića! Toliko je dugo na vlasti, a kao jučer da je došao - vrijeme prolazi kad se uspavaš! Taj se ljeti hladi u frižideru, a zimi grije na aplauz stranačkih kolega! Taj je na televiziji više od svih TV lica, glumaca, pjevača, Đokovića i reklama za šampon! Taj je u 10 godina otvorio više puteva, mostića, zgrada i Beograda na vodi nego Tito nekada! Taj zna svakog svog građanina u dušu i u dosje, na plaći drži i policajca i detektiva i krticu… S premijerkom se slaže kao Plenki s Banetom. S opozicijom se slaže kao Zoki s Banetom. Jedina mana je to da se previše nervira pa se voli svađati, a kako se nitko ne želi svađati s njim, onda se posvađa sam sa sobom. I onda tako posvađan treba voditi zemlju. Na istok. I na zapad. Do Irkutska. I do Irske. Valjda će napraviti onaj most do tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo