TOP 5 TEMA TJEDNA / Stručnjak za stanje nacije za RTL.hr: 'Žena i ja peremo zube jednom četkicom, umjesto vode pijemo mlijeko, a svjetlo palimo petkom'

Image

Stručnjak za Stanje nacije donosi svoja promišljanja o top pet tema prošlog tjedna

14.8.2022.
12:02
VOYO logo

Uz njega smo naučili što je sekstanje, kako se rashladiti kada si siromašan, kako oteti profesora kada ti milo dijete ima četvorku, a ne peticu, što Hrvatska mora tražiti zauzvrat ako pustimo Švedsku i Finsku u NATO, kako biti pravi domoljub… On je muškarac kojeg svaka majka želi za zeta, a svaki otac za sina. On je stručnjak za naciju i njezino stanje, stand up komičar, voditelj, novinar, zabavljač, glumac i prosječni Hrvat. On je Goran Vinčić, ili od milja Vinča.

I donosi svoja promišljanja o top pet tema ovog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Nekima se pozlate riječi, a Vili Beroš odlučio je da to budu WC-i. Pošto kvadrat za obnovu sanitarija u ministarstvu? Sitnica - 3200 eura, kao luksuzni stan u Dubrovniku i Zagrebu. Ipak, naradili su se, mislite li da su zaslužili da građani ulože toliko u njihove šekrete?

Čim sam čuo cijenu kvadrata, pomislio sam da je to dobra prilika da riješim stambeno pitanje! I ne bih uzeo puno, možda 2-3 kvadrata kod pisoara. Kad je već sve kao od zlata, ja bih uzeo najbolje od ponuđenog - Berošev zlatni tuš, jer ionako već tuširaju godinama po sirotinji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Pošto diploma? Ma Balkanci smo, dogovorit ćemo se! Barem se moglo u Kragujevcu u Srbiji. Pa je tako preko grane po diplome otišlo 44 naših sestara (možda i braće) i tehničara. Riba smrdi, kažu, od glave, pa sad češljaju rektora i bivšeg dekana Medicinskog fakulteta kome su to i pošto podijelili diplome iz Hrvatske. Hoćete li idući put u bolnici tražiti sestru da vam prvo pokaže diplomu prije nego uđete u čekaonicu?

Diplome se danas, barem tako kažu, mogu kupiti dok čekaš da ti dođe autobus. I pogrešno ste rekli, diplome se ne dijele već prodaju, a prodaju se dok ima potražnje - a potražnje će uvijek biti jer nam je školski sustav u banani… Iako, ne bih previše napadao medicinare ako dobro rade posao, nema veze što nema diplome. Pa pogledajte naše političare! Nikakvih škola nemaju, a vode nas u propast bez gledanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Kad se s njim nije htio družiti Plenković, gradonačelnik Sinja Miro Bulj odlučio je da će idući put na Alku pozvati papu Franju. "To nije samo igra, trči se u čast pobjede naših pradjedova nad Osmanlija uz zagovor Gospe", rekao je. Jasno, mi vidimo zašto bi papa trebao doći. Mislite li da će papa prihvatiti poziv Bulja?

Papa ako ne prihvati pogriješit će gadno! Sinjska Alka jedna je od onih manifestacija gdje se slavi velika pobjeda nad okupatorom i ne bi se smjela propuštati. Ima zabave na konju, štandova s drangulijama, vrti se prase i janje, Mate Bulić sa zvučnika… Moj tip zabave, a i papa Franjo se čini kao lik koji bi obožavao takav party. Plenki nije takav, naravno, ipak je to briselska škola, on je za finije priredbe, s gudalima, kavijarom i zlatnim tuševima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Ginu ribe, rijeke splasnule, malo nam je ove godine (pre)vruće. Kažu, najtoplije ljeto u nekoliko stotina godina za Europu, osjeti to i naša nuklearka Krško, manje struje daje. Jeste li se odrekli pranja svog auta u dvorištu ili mislite da je štednja vode za slabiće?

Ma ne samo da sam se odrekao pranja, već sam se odrekao i auta! Slušam sve što vođe govore o štednji, žena i ja peremo zube jednom četkicom, umjesto vode pijemo mlijeko, a svjetlo palimo samo petkom kad gledamo Stanje nacije - kroz prozor!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Padaju otkazi u Zrakoplovnom tehničkom centru koji popravlja kanadere. Idu oni koji za vrijeme godišnjeg fušare u inozemstvu. Treba li ih malo i kazneno progoniti i tražiti odgovornost što popravak kanadera kasne, a sve nam gori, ljudi ginu?

Kao i uvijek, cijeli sustav odgovoran je zato. Sigurno oni ne odlaze jer vole fušariti, nego jer moraju. Borba s vatrom je častan, ali nezahvalan posao. U Hrvatskoj nam fali radnika u svim sferama, a neradnika na vrhu i oko njih ima previše. Ja iskreno vjerujem u svjetliju budućnost zbog onih koji su i dalje tu. Zato onima koji ovdje ostanu i bore se do kraja kao vatrogasci, liječnici, medicinske sestre, strojari, stolari, pekari i čistačice - njima treba dati povećanje plaće i orden najvišeg reda. Međutim, taj san moramo odložiti za neko drugo vrijeme, a do tada gasimo požare kako znamo i umijemo - makar i u fušu zlatnim tušem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo