rusija-sad tenzije / Znanstvenici objavili koje dvije zemlje imaju najveću šansu preživjeti svjetski nuklearni rat

Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

Ove dvije zemlje bi u takvom scenariju bile u stanju održati kalorijski učinak iz poljoprivrede

17.8.2022.
14:41
Shutterstock
VOYO logo

Tenzije između Rusije i SAD-a i dalje su na visokom nivou skoro šest mjeseci nakon što je Vladimir Putin započeo napad na Ukrajinu. Stručnjaci upozoravaju kako bi ruski predsjednik mogao pasti u napast da iskoristi svoj moćni nuklearni arsenal ako osjeti da bi mogao izgubiti rat.

Kako raste strah od razornog nuklearnog rata, znanstvenici su otkrili da bi najbolju šansu za preživljavanje američko-ruskog nuklearnog rata bila preseljenje u Australiju ili Argentinu, piše Express.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analiza je pokazala da bi razaranje 100 nuklearnih bombi, u kombinaciji s propadanjem usjeva zbog čađe, dovelo do toga da oko pet milijardi ljudi umrlih od gladi.

Prema studiji koju je objavio Nature Food, kompjuterske stimulacije su pokazale kako stanovnici ove dvije zemlje imaju najbolju šansu preživjeti desetljeće nakon nuklearnog rata. Naime, znanstvenici su sugerirali da bi Australija i Argentina mogle hraniti svoje stanovništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nuklearno oružje /

Rusija zaprijetila nuklearnim oružjem: 'Ako nas Zapad pokuša kazniti za rat, čovječanstvo će biti ugroženo'

Dvije bi zemlje, zajedno s dijelom središnje Afrike, u takvom scenariju bile u stanju održati kalorijski učinak iz poljoprivrede, budući da već uzgajaju otpornije usjeve.

''Još uvijek bi imali dovoljno domaće proizvodnje za njih, ali možete zamisliti kako bi u Australiju pokušao doći ogroman broj gladnih izbjeglica iz Azije'', izjavio je ugledni profesor znanosti o klimi Alan Robock.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo