DOMAĆIN: HRVATSKA / Prvi međunarodni reli električnih vozila

Preformanse elektiričnih automobila ugodno su iznenadile 15-ak veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj, koji su otvorili prvi međunarodni reli električnih vozila u ovome dijelu Europe.

27.5.2014.
20:00
VOYO logo

Iako su iz Rovinja startali hvatajući najbolje vrijeme, ovi vozači relija nisu za sobom ostavili miris oktana i buku snažnih motora. U potpunoj, za reli neobičnoj tišini - jurišali su prema Poreču.

"Ovo je fantastično iskustvo, auto je iznimno tih i jako je brz. Moram priznati da nas je ta njegova brzina iznenadila", rekla nam je talijanska veleposlanica Emanuela D'Alessandro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A preformanse ovih elektiričnih automobila ugodno su iznenadile i 15-ak  drugih veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj, koji su otvorili prvi međunarodni reli električnih vozila u ovome dijelu Europe. Prva etapu bila je od Rovinja do Poreča.  Lovorikama se okitio veleposlanik Mađarske.

"Mislim da bi svi trebali dobiti nagradu obzirom da ovo nije bila baš prava utrka, ali ipak je bilo nekih pretjecanja što je dalo čar utrci. Uvijek je lijepo pobijediti", rekao je Ivan Gabor, mađarski veleposlanik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, pobjeda u ovom reliju nije u prvom planu, već promocija elektromobilnosti i turizma, te postavljanje punionica za brzo punjenje ovakvih automobila.

"Ako ćemo gledati ovako nekako civilizacijski, mi smo u tu u mlađem brončanom dobu što znači da u Hrvatskoj ima nekih 30-ak električnih vozila, od kojih registriranih 12", izjavio je organizator Igor Kolovrat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudeći po oduševljenju ovim automobilima, ta bi se brojka mogla uskoro povećati, a ova karavana, većinom stranih registarskih tablica u srijedu kreće put Opatije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo