sigurnost na prvom mjestu / Odvezite auto na besplatan tehnički pregled!

Sumnjate li da vam automobil nije ispravan i želite to provjeriti, ovo je pravo vrijeme za vas. Upravo su počeli Dani tehničke ispravnosti vozila u svim stanicama za tehnički pregled i to potpuno besplatno.

24.11.2014.
19:09
VOYO logo

Upravo su počeli Dani tehničke ispravnosti vozila u svim stanicama za tehnički pregled i to potpuno besplatno.

U lanjskoj akciji neispravno je bilo skoro svako drugo vozilo. Uglavnom je riječ o onim starijim vozilima koja su u najvećem broju stigla na pregled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To potvrđuje opravdanost i smisao akcije jer upravo ta struktura vozila je sigurnosno vrlo važna da se prevenira u tom pogledu i da se na takvim vozilima neispravnost može pravovremeno ispraviti", kazao je voditelj službe stručnih nadzora u HAK-u Mario Pavić.

Kad su u pitanju oni redovni tehnički pregledi, lani je od 1,9 milijuna vozila svako peto bilo neispravno. Najčešće zbog problema sa svjetlima i kočnicama. Koliko je za sigurnost važna ispravnost - govori i podatak jednog europskog istraživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tim istraživanjem je utvrđeno da 30 posto od onih automobila koji su sudjelovali u prometnim nesrećama su bili tehnički neispravni. Utvrđeno je također da je 25 posto od tih autmobila imalo takvu neispravnost koja je izravno mogla utjecati na sigurnost u prometu na cestama", naglasio je Goran Pejić, pomoćni Uprave za tehničke poslove Centra za vozila Hrvatske.

Naglasak na ispravnosti sve je važnije i iz jednostavnog razloga što je hrvatski vozni park u prosjeku star 13 godina, a iz godine u godinu još više stari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se ne nađete u situaciji opasnoj po život vas i ostalih, ispitajte tehničku ispravnost vozila jer ovaj tjedan pregled ne stoji ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo