reakcije iz sabora / 'Izjava premijera o kemijskom oružju je šarlatanska i neodgovorna'

Bivša ministrica okoliša Mirela Holy i HDZ-ov zastupnik Gordan Jandroković komentirali su izjavu premijera neka narod odluči o mogućnosti prekrcavanja sirijskog kemijskog oružja.

11.12.2013.
14:14
VOYO logo

Saborska zastupnica i bivša ministrica okoliša Mirely Holy danas je u Saboru komentirala mogućnost prekrcavanja sirijskog kemijskog oružja na teritoriju Hrvatske koju je jučer prilično nejasno iznio premijer Zoran Milanović.

"Mislim da treba saznati o kojem se tipu sastojaka radi i treba se konzultirati sa stručnjacima da se utvrdi je li tako nešto uopće prihvatljivo raditi na području Republike Hrvatske ili nije. Na temelju njihovog mišljenja i preporuka mislim da bi bilo odgovorno da Vlada donese svoju odluku', kazala je Holy u Saboru.

Bivša ministirca okoliša rekla je kako bi bilo neodgovorno  na to pristati bez konzultiranja sa strukom. Također je dodala kako zazire od bilo kakvih vojnih akcija i da ona osobno ne bi pristala na to.

Bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković kaže da ne može zauzeti stav jer ne zna o čemu se točno radi, s obzirom na to da je premijer u utorak tu informaciju nabacio bez ikakvih pojedinosti.

"Prije svega ne znamo o čemu se pregovara pa jučerašnju izjavu premijera smatram neozbiljnom i neodgovornom. On traži stav javnosti o nečem o čemu bi on trebao imati stav i predložiti nešto. Neobično je to da odgovoran političar kaže: 'Dobili smo ponudu, ja o njoj nemam neki stav pa neka narod odluči.' Nije pojasnio koja bi to javnost trebala odlučiti i o čemu bi trebala odlučiti", rekao je Jandroković.

"Spominje kemijske tvari, nešto što su dvije zemlje odbile zbog očite opasnosti pa kaže da nema neke opasnosti. Tako se ne ponaša odgovoran političar, tako se ponaša slučajan premijer. Od njega očekujemo stav i prijedlog pa ćemo se očitovati", zaključio je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo