NOBILO NAJAVIO ŽALBU / Izvanraspravno vijeće odlučilo: 'Izručite Perkovića Njemačkoj!'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zamjenica glasnogovornika Županijskog suda Ivana Čalić izjavila je novinarima da je sud odlučio udovoljiti njemačkom zahtjevu za Perkovićevim izručenjem te da nije prihvatio argumente obrane.

8.1.2014.
12:36
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - JosipPerković ipak će biti izručen Njemačkoj, nepravomoćna je odluka izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda.

Zamjenica glasnogovornika Županijskog suda IvanaČalić izjavila je novinarima da je sud odlučio udovoljiti njemačkom zahtjevu za Perkovićevim izručenjem te da nije prihvatio argumente obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perkovićev odvjetnik AntoNobilo najavio je da će žalbu na tu odluku uputiti Vrhovnom sudu čim dobije pisano rješenje.

Vijeće pod predsjedanjem suca Ivana Turudićazaključilo je da bivši čelnik jugoslavenske, a kasnije i hrvatske tajne službe, treba biti izručen Njemačkoj koja ga tereti da je sudjelovao u ubojstvu hrvatskog političkog emogranta StjepanaĐurekovića 1983. u Muenchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je riječ o nepravomoćnoj odluci, o Perkovićevoj sudbini odlučivat će Vrhovni sud, koji pravomoćnu odluku mora donijeti tri dana nakon što prime žalbu na odluku izvanraspravnog vijeća.

Nobilo je već ranije najavio da će njegov branjenik, ako ga izruče, progovoriti o svemu što zna te da će se u konačnici obratiti i Ustavnom sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Perković od početka odbacuje njemačke optužbe da je povezan s Đurekovićevim ubojstvom, kao i njegov nekadašnji šef u jugoslavenskoj Službi državne sigurnosti ZdravkoMustač, o čijem će izručenju sutra odlučivati sud u Velikoj Gorici.

Obojica tvrde da su žrtve neistinitog iskaza Udbina operativca VinkaSindičića, kojega su u međuvremenu tužili za lažno svjedočenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nekoliko medijskih istupa Nobilo je tvrdio kako je privatnom istragom utvrdio da pripadnici Službe državne sigurnosti iz Hrvatske nisu sudjelovali u Đurekovićevu ubojstvu, već da su za to odgovorne službe iz Srbije i Crne Gore.

NAJAVA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZAGREB - Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučivati će o izručenju bivšeg šefa jugoslavenske, ali i hrvatske tajne službe JosipaPerkovića Njemačkoj, koja ga traži zbog sumnje da je sudjelovao u ubojstvu hrvatskog političkog emigranta StjepanaĐurekovića.

Perković se protivi izručenju jer smatra da je u slučaju Đurekovićeva ubojstva nastupila apsolutna zastara te da postupak pred njemačkim sudom nije bilo "fer suđenje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također tvrdi da u tom slučaju postoje dva rješenja o odbacivanju kaznene prijave koje je donijelo hrvatsko državno odvjetništvo.

Njemačke optužbe o sudjelovanju u Đurekovićevu ubojstvu odbacuje i njegov nekadašnji šef ZdravkoMustač, a obojica tvrde da su žrtve neistinitog iskaza Udbina operativca Vinka Sindičića, kojega su u međuvremenu tužili za lažno svjedočenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednica Izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda počinje u 13 sati.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo