RTL-u Danas podastro dokaze / Bivši direktor Imunološkog zavoda tvrdi: Svi su sve znali!

Svi su sve znali - za RTL Danas kaže bivši ravnatelj Imunološkog zavoda Davorin Gajnik. Ima, kaže, dokaze o tome da je o stečaju obavijestio 6 ministarstava i nadzorni odbor Zavoda. Posve suprotno od onog što tvrdi Ministarstvo gospodarstva, koje očekuje da Visoki trgovački sud poništi odluku o stečaju jer je donesena bez znanja Nadzornog odbora. Zanimljivo, i ministar gospodarstva i bivši ravnatelj su članovi HNS-a.

12.1.2014.
18:38
VOYO logo

E-mailovi koje je slao ministru IvanuVrdoljaku i članovima nadzornog odbora Imunološkog zavoda, planovi o stečaju, koje je vidjelo šest ministara. Bivši ravnatelj Imunološkog zavoda DavorinGajnik kaže - svi su znali sve.

"Ja sam nakon sastanka 1.8. u prostorijama Vlade svakih 15 dana dostavljao, od plana restrukturiranja i poslovnog plana u svrhu nastavka rada Imunološkog do izvještaja što sam napravio, na šest ministarstava, dakle znali su. Nadzorni odbor je 27.7. kada i minstar gospodarstva bio obaviješten da nam prijeti stečaj", rekao je Gajnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučio je progovoriti dan nakon što je Ministarstvo gospodarstva objavilo da očekuje da Visoki trgovački sud prekine stečajni postupak jer je pokrenut bez znanja nadzornog odbora.

"Kako se sada meni imputira da sam napravio greške, da će se samnom baviti Državno odvjetništvo, da sam postupio protuzakonito, smatram da trebam dokumentirati, ne iznijeti svoju istinu, nego istinu, a istina je samo jedna. Tko primjenjuje zakon izgleda da je on čudak u Hrvatskoj", kaže Gajnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudno je pak da je Gajnik HNS-ovac, kao i ministar Vrdoljak.

"Stranačke igre - to ne bi komentirao. Nije istina svi su znali sve. Očekujem da se rad u Imunološkom zavodu nastavi", rekao je IvanTomac, predsjednik Sindikata energetike, kemije i nemetala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto očekuje i potpredsjednica Vlade VesnaPusić. "Ta djelatnost treba ostati i nastavit će se u Hrvatskoj bez obzira na odluku Visokog trgovačkog suda. Ako sud odluči da ide u stečaj, država neće ostati partner, a ako ne ide u stečaj, država će ostati partner, ali djelatnost će se nastaviti i to u Hrvatskoj."

No, pravo je pitanje zašto država nije nešto poduzela već ranije. Imunološki zavod iz Zagreba se trebao presliti u Svetu Nedjelju. U ovako modernom prostoru sigrno ne bi izgubili dozvolu za prouzvodnju krvnih derivata, no država nije htjela dati 200 milijuna kuna za preseljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podjednaku krivicu, misli Gajnik, snose sve vlade dosad. A Zavod je, kaže, trebao u stečaj još prije 10 godina.

"Žao mi je što se tako desilo, jer su sve uprave i svi nadzorni odbori i sve vlade su sad izvukle ovaj zadnji da nastrada za sve - ja sam samo njihov grobar. Netko drugi je Imunološki zavod ubio još ranije", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

200 zaposlenika koji sljedeći mjesec odlaze na burzu, Vladu pozivaju da Imunološki vrati u život.

Cjepiva, protuotrovi, krvna plazma - sve to Hrvatskoj treba svaki dan. Uvoziti po skupljoj cijeni besmisleno je rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo