ZASTRAŠUJUĆA SNIMKA / Jadrolinijin trajekt lomio more na putu za Lastovo!

Dok se jedan dio zemlje bori protiv snijega i leda, olujno je jugo na moru stvaralo probleme danima. Donosimo snimke zastrašujuće vožnje trajekta Jadrolinije prema Lastovu.

2.2.2014.
18:51
VOYO logo

Trajekt Lastovo prkosio je valovima koji su dosezali i sedam metara. No nemirno more i vjetar preko 100 kilometra na sat bili su nemilordni prema putnicima i posadi.

Mučna plovidba prema Korčuli i Lastovu ipak je uspješno okončana. Za iskusnog kapetana JeruLukšića, koji već 15 godina plovi na istoj liniji, nije bilo straha od velikih valova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dugo godina sam na ovom brodu i na toj liniji i ovo je jedno od težih mora koje sam doživio na ovoj poziciji. Tako da kad smo u subotu navečer došli na Lastovo, baš sam bio ponosan što sam ih dovezao", rekao je kapetan Lukšić.

Borbu trajekta s morem snimio je hvarski fotograf JakšaKuzmičić u prolazu između luke Hvar i Paklenih otoka. Iako snimka djeluje dramatično, vjeruje da putnici nisu bili u opasnosti.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pošto inače to pratim nisu bili u opasnosti. Bilo je čak i goreg vremena po kojem je Lastovo plovilo. Ako je lošije vrijeme on neće isploviti, tako da po mom mišljenju nisu", rekao je Kuzmičić.

Trajekt Lastovo je građen za otvoreno more, a ova plovidba nije ugrozila putnike, potvrđuju iz Jadrolinije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je za područje plovidbe i toku zime kao što je bilo jučer dešava se možda 10 do 15 puta na godinu, možemo reći da nije normalno, ali je uobičajno za to područje plovidbe jer se to smatra otvornim morem", rekao je koordinator splitskog plovidbenog područja Jadrolinije AnteMrvica.  

Jugo se smirilo i uglavnom sve linije plove redovito, no katamarani s Korčule i Lastova ni danas nisu isplovili prema Splitu, jer na otvorenom moru i dalje valja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo