Merzel za rtl danas / 'Ja sam sigurna da imam podršku premijera jer radim sve po zakonu'

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel gostovala je u RTL-u Danas gdje je odbacila sve optužbe te dodala kako ima podršku premijera jer sve radi po zakonu.

3.2.2014.
19:07
VOYO logo

Teške optužbe padaju na vaš račun, ne samo jučer nego i danas. Sad se javio šef općine Lipovljani - kaže lažirali ste za taj domjenak sredstva. Imate li vi ikakve materijalne dokaze da dokažete da niste krivi.

Pa ove optužbe padaju cijelih osam godina, međutim, sada su primile nekakav sadržaj na nacionalnoj razini. Načelnik općine me nazvao i rekao da on to uopće nije izjavio i da će to demantirati i naravno da će se pokazati da sam govorila istinu i da je ovo još jedno političko podmetanje od osobe koja je politička aktivistica koja je vodila i koja je bila šefica kampanje HDZ-a i za to primila 17 tisuća kuna. Za sve ono što govorim, za svu dokumentaciju ja imam potpuno spremnu i spremna sam argumentirati i pokazat će se kao i do sada kao sve istrage USKOK-a i DORH-a. Sjetite se od raja, rođendana, svega rezultirali su čime? Da nema ničega, da su to lažne prijave, a meni se nanosi ogromna politička šteta.

Je li vas kontaktirao DORH, je li vas kontaktirao netko da vas pita ima li ikakvih utemeljenja u ovim optužbama?

Ne, ja sam danas normalno došla na  svoj posao, radila normalno cijeli dan. Nitko me nije zvao i kontaktirao. Ovo je sigurno preko 40 i nešto prijava koje moji politički suparnici i gubitnici u ovoj županiji rade. Sada na jedan specifičan način ja apeliram i molim da se DORH čim prije očituje, da ovo nanošenje ogromne političke štete meni osobno i svim mojim suradnicima i pokušaj opstrukcije projekata koje mi radimo prestane i da se postavlja pitanje zašto je gospodin Stanković u svojoj emisiji propustio namjerno reći da je gospođa Jovev vodila kampanju HDZ-a, da je bila njihova glasnogovornica i postavlja se pitanje da li je to nekakva osveta jer i suprug gospođe Jovev radi na HTV-u.

Govorite o političkoj šteti. Nedavno je predsjednik Vlade i predsjednik vaše stranke tražio da pomoćnik ministra Linića ode zbog političke štete iako nije bilo ništa kazneno u njegovu djelu. Imate li vi osjećaj da bi se moglo isto tražiti od vas?

Naravno da ne zato što klevete ne mogu biti razlog. Vi morate nešto argumentirati čvrsto. Ja imam sve argumente. Ja nisam ničim naštetila ugled svoje stranke. Ja imam devet mandata šeste izborne jedinice, tri mandata sam dobila povjerenje građana, a oni koji su gubitnici i služe se ovakvim metodama, mislim da će ovaj puta doista pravda stići njih - da se nikome ovakva politička šteta neće nanositi.

Jeste li se čuli s premijerom? Imate li njegovu podršku?

Ja sam sigurna da sve što radim imam podršku svoje stranke i premijera jer sve radim po zakonu i imam povjerenje i stranke i građana i sigurna sam u pozitivan ishod ove situacije. Očekujem onda da mediji i ova psihoza koju su neki namjerno stvarali isto tako dobijem pozornost da se vidi da je sve bilo neistinito, politički podmetnuto i da se dokaže još jednom da ovdje samo ima razloga za rad, zadovoljstvo i pozitivne efekte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo