POSTAVLJENI ZEČJI NASIPI / Poplavilo Jarunsko jezero, voda došla i do zgrada

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Nešto ranije danas Hrvatske su vode upozorile na mogućnost prelijevanja reterniranih voda iz potoka Vrapčak iz kazete Jarun preko prometnice koja ide oko Jarunskog jezera.

12.2.2014.
20:34
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Potok Vrapčak izlio se na Jarunu, a zahvaljujući naporima radnika Vodoopskrbe i vatrogasaca, spriječeno je izlijevanje potoka prema okolnim stambenim zgradama.

Nešto ranije danas Hrvatske su vode upozorile na mogućnost prelijevanja reterniranih voda iz potoka Vrapčak iz kazete Jarun preko prometnice koja ide oko Jarunskog jezera. Zbog toga je vodoopskrba angažirala ekipe i strojeve kako bi vrećama pijeska spriječila izlijevanje potoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Građane koji su parkirali svoje automobile na području ŠRC Jarun, moli se da ih što prije premjeste kako bi izbjegli štetu i omogućili žurnim službama uvjete za rad.

I gradska ustanova za upravljanje sportskim objektima izdala je priopćenje. Zbog izljeva odvodnog kanala na prometnicu koja vodi oko Velikog jezera, ne preporučuje se vožnja oko Jaruna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

U Zagrebu je proglašeno redovno stanje obrane od poplave nakon što je u 11 sati zabilježen porast vodostaja Save na mjernom mjestu Zagreb I, izvijestio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo