TERET POREZNIH OBVEZNIKA / Karamarko navratio u Sabor tek dvaput, a uredno prima 18.000 kuna!

Čak ni na glasanjue posljednje se dvije godine ne pojavljuje šef HDZ-a Tomislav Karamarko, a svaki mjesec iz proračuna dobiva plaću od čak 18 tisuća kuna. U stranci ga brane da je 'na stranačkom obilasku zemlje' i da 'nije Duh Sveti'.

21.3.2014.
18:30
VOYO logo

Svoje ruke protiv rebalansa HDZ-ovci su očekivano digli, a opet očekivano, među njima nije bilo ruke njihova šefa Tomislava Karamarka.

Nakon što je jučer bio u Bruxellesu, nastavio je tradiciju nedolazaka na svoje radno mjesto, no podređeni ga bezuspješno pokušavaju obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Karamarko dolazi u Sabor... ", kaže saborski zastupnik HDZ-a Ivan Šuker.

Ali činjenica je da je njegova stolica najčešće prazna?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, to vi mislite, ja vam samo kažem njegova stolica je isto tako i u Klubu zastupnika...", dodaje Šuker.

No, njegova plaća od 18 tisuća kuna svaki se mjesec isplaćuje iz državnog proračuna, a ne iz stranačke kase. A od početka godine Karamarko je u sabornicu navratio doslovno dvaput.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On je ipak prvi čovjek stranke, ima previše posla uistinu, novi je čovjek tu,vidimo ga svaki dan na televiziji u drugom mjestu, ne može, nije Duh Sveti, ne može biti na dva mjesta istovremeno", brani ga Dujomir Marasović.

Zašto se onda ne odrekne plaće?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"E, pa to ja ne znam zašto se ne odrekne plaće", dodaje.

Ostatak oporbe zato je jasan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako dugo dok postoji Zakon koji omogućuje da, nakon što ste izabrani u Hrvatski sabor, odnosno kad imate neotuđivi mandat, ne trebate se više pojaviti nijednog dana, a plaća vam teče, tako dugo će sabornica bit poluprazna, tako dugo neki zastupnici neće ni zucnuti", jasan je laburist Branko Vukšić.

A Karamarko se u posljednje dvije godine, u rijetkim trenucima kad se pojavio, za riječ javio tek četiri puta. Ipak, vladajući su iznenađujuće blagi - jer ni Milanović dok je bio šef oporbe nije bio žedan Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti su propisi, koji danas odgovaraju Karamarku, odgovarali i sadašnjem premijeru koji je znao reći da ga od sjedenja u Saboru bole prepone. Pa iako se najavljivalo, propisi još nisu promijenjeni.

Bivša premijerka Jadranka Kosor zato kaže: "Ako želite dobiti plaću, dakle novac poreznih obveznika, onda mora raditi. U Saboru zastupnici moraju raditi, to znači prije svega da moraju biti na svom radnom mjestu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo