suradnja sa škare ožbolt / Martinčević postaje predsjednica kluba zastupnika DC-a

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Bivša HNS-ovka, trenutno nezavisna zastupnica u Saboru, Natalija Martinčević postaje predsjednica kluba zastupnika DC-a i nezavisnih zastupnika među kojima je i Jakša Baloević.

25.3.2014.
15:38
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Natalija Martinčević, Vesna Škare Ožbolt i Jakša Baloević, koji se razišao s don Ivanom Grubišićem, okupili su se u klub zastupnika. U sljedećih godinu i pol dana do novih parlamentarnih izbora zajedno će predlagati zakone i nastupati u Saboru, piše Tportal.

Martinčević je u razgovoru za Tportal rekla da su se okupili zbog želje da efikasnije i djelotvornije djeluju u Saboru: "To nam klub omogućava jer kao nezavisni zastupnici nismo mogli puno".

"Svi smo u poziciji političkog centra, neki malo desnijeg, ja sam lijevi centar, ali u načelu smo kompatibilni i mislim da će naša suradnja proizvesti kvalitetnije prijedloge zakona", rekla je Martinčević govoreći kako će nastojati djelovati afirmativno i konstruktivno. Ona već priprema dva prijedloga zakona u ime kluba, a tiču se iskorištavanja EU fondova te upravljanja otpadom.

Upitana čuje li se s Radimirom Čačićem, zbog čijega izbacivanja iz HNS-a je i izašla iz stranke, Martinčević kaže da se povremeno čuju i druže, ali da čeka da izađe iz zatvora kako bi se dogovarali o osnivanju nove stranke.

Šefica DC-a Vesna Škare Ožbolt kaže da je do suradnje s Martinčević i Baloevićem došlo zbog namjere da se više sudjeluje u raspravama jer je saborski poslovnik usmjereniji na klubove nego na zastupnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo