IZVORI BLISKI PREGOVORIMA OTKRILI RTL-u / 'MOL od države skriva podatke o poslovanju INA-e!'

Dva dana nakon intervjua predsjednik Uprave MOL-a RTL-u, reakcije se ne smiruju. Državno odvjetništvo tvrdi da je Zsolt Hernádi iznio bezbroj netočnosti, ali se oglasila i sama mađarska kompanija. Suprotno tvrdnjama nekih političara, tvrde da Hernádiju nije bio cilj utjecati na presudu u slučaju Sanader. Istovremeno, pregovori države s MOL-om i dalje stoje na mrtvoj točki, što je počelo smetati čak i premijeru Zoranu Milanoviću.

8.4.2014.
18:31
VOYO logo

Nakon što je Hernádijeve izjave čak i predsjednik Republike ocijenio kao mogući pritisak na Vrhovni sud, oglasio se i MOL. Kompanija tvrdi - upravo suprotno, čekali smo da Vrhovni sud odradi svoje, a na skorašnju presudu Sanaderu u slučaju INA ne može utjecati čak ni optužnica protiv čelnika MOL-a.

Hernádi je izrekao bezbroj netočnih tvdnji - odgovor je državnog odvjetništva na intervju šefa MOL-a. Podsjećaju da je znao za kazneni postupak u Hrvatskoj i da su mu mađarska tijela četiri puta odbila uručiti pozive na ispitivanje u Hrvatskoj. Snažna podrška pravosuđu po tom pitanju stigla je i iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatsko pravosuđe radi svoj posao i radit će svoj posao. Ne treba niti politizirati. Ja sigurno neću biti ta koja će polititzirati, ali ću biti ta koja će sigurno podržavati da hrvatsko pravosuđe konačno raščisti cijeli slučaj", poručuje prva potpredsjednica Vlade VesnaPusić.

'Podržat ću da se napokon raščisti slučaj Hernádi'

'Nevjerojatno, to je kao da sada o problemima u INA-i pregovara sa mnom'

'Hernádi je iznio bezbroj neistinitih tvrdnji, ali na to ima pravo'

Hernádi ekskluzivno za RTL: 'Sanaderu nisam dao mito, a DORH me nije kontaktirao'

Država s MOL-om već mjesecima pokušava raščistiti i pitanje upravljanja INA-om. A sporošću tog postupka, koji s hrvatske strane vodi HNS-ov ministar gospodarstva Vrdoljak - nezadovoljan je i sam premijer. Milanović traži da se što prije pronađe način da INA uspješno funkcionira u interesu Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojedinci bliski pregovorima države s MOL-om, za RTL tvrde da taj proces zapinje i zbog skrivanja podataka o poslovanju INA-e. Hrvatska strana navodno je nekoliko puta od te naftne kompanije tražila, ali ne i dobila - konkretne podatke  o strateškim i ulagačkim planovima, poslovna izvješća, kao i nabavne cijene nafte.

Potpredsjednik Vlade ponavlja - hrvatski interes je jača i učinkovitija INA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki napor da se pritišće i partnere u vlasništvu i samu Upravu INA-e da to radi na dobrobit budućnosti INA-e i dobrobit hrvatskog gospodarstva i energetskog sektora je dobrodošla", kaže BrankoGrčić.

Pitanje je samo - koliko će se s takvim pravilima igre složiti I MOL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo