SMRTONOSNOM INJEKCIJOM / Pogubljen jer je ubio šefa i silovao mu suprugu

Image
Foto: AP

Hernandez je bio šesti osuđenik pogubljen u Teksasu ove godine i 16. u SAD-u. Meksička vlada je pokušala zaustaviti Hernandezovo i druga pogubljenja svojih građana u Teksasu tvrdeći da se ta američka savezna država ne pridržava međunarodnih obaveza.

10.4.2014.
6:56
AP
VOYO logo

AUSTIN - Meksikanac RamiroHernandez (44) koji je na smrt pretukao američkog poslodavca i višekratno mu silovao ženu pogubljen je u srijedu smrtonosnom injekcijom u Teksasu iako je meksička vlada pokušala zaustaviti pogubljenje.

Hernandez je bio šesti osuđenik pogubljen u Teksasu ove godine i 16. u SAD-u. Meksička vlada je pokušala zaustaviti Hernandezovo i druga pogubljenja svojih građana u Teksasu tvrdeći da se ta američka savezna država ne pridržava međunarodnih obaveza u vezi tretmana stranih državljana odvedenih u pritvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Teksasu se pogubljenja obično nastavljaju unatoč diplomatskim prosvjedima, a meksičko Ministarstvo vanjskih poslova izvijestilo je da je iscrpilo sva pravna sredstva kako bi zaustavilo izvršenje smrtne kazne.

Hernandez je u svojoj posljednjoj izjavi zahvalio Bogu što mu je dopušteno vidjeti svoju obitelj rekavši im da ne budu tužni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je što sam to učinio", rekao je Hernandez. "Ne zaboravite da sam bio sretan do samog kraja. Obitelji mog poslodavca, volim vas", kazao je.

Naveo je i da ne osjeća nikakvu bol niti krivnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hernandez, koji je bio najamnik kod GlenaLicha, na smrt je osuđen jer je u listopadu 1997. metalnom šipkom ubio svog poslodavca u južnom centralnom dijelu Teksasa.

Poslije toga je opljačkao Lichovu kuću i višekratno seksualno zlostavljao njegovu ženu uz prijetnju nožem", izvijestilo je Državno odvjetništvo Teksasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo