novi detalji / RTL doznaje: Nadana Vidoševića očekuje i četvrto proširenje istrage!

Nadanu Vidoševiću, kako doznaje RTL Danas, sprema se novo proširenje istrage, četvrto po redu i prvo nakon puštanja na slobodu! Dok Vidoševićeva obrana i dalje šuti o startegiji s kojom će braniti njegovu čast i imovinu pred sudom - svoje bi iskaze ponovno mogli nadopunjavati neki od upletenih u aferu Remorker.

13.4.2014.
18:37
VOYO logo

Svaku novu točku sumnje, Nadan Vidošević poriče. Da je nevin, tvrdio je odmah kada je uhićen, ali i ponovio još tri puta - koliko je istraga proširivana. No, RTL Danas neslužbeno doznaje da tu nije kraj jer Vidoševića čekaju nova proširenja istrage.

"Čast, ugled, imovina i sloboda mogu se dokazati samo na sudu i tako ću i ja", rekao je Vidošević.

U istrazi protiv moćnog šefa HGK, koji je u Remetincu smršavio 13 kilograma u pet mjeseci, USKOK-u je pomogao Igor Premilovac, vlasnik tvrtke Remorker koji je otkucao operaciju izvlačenja novca iz HKG preko njegovih tvrtki. Očekuje se da će pomagati i dalje.

"Da li će se priča razvijati dalje, ja to ne mogu ni potvrditi niti demantirati jer imaju još neke bilješkice iz tekice koje treba razjašnjavati i pojasniti. Očekujem da će moj klijent do kraja ispričati istinu", kaže odvjetnik Igora Premilovca, Branko Šerić.

Zašto Tužiteljstvo vjeruje Igoru Premilovacu, a ne Nadanu Vidoševiću? Satima i danima pričao je pred tužiteljima koji su zatim provjeravali svaku riječ.

"Postoje ne samo iskazi svjedoka, već i dokumentacija, materijalni dokazi koji potkrepljuju svaku stavku u transferu novca", kaže Šerić.

Priču Igora Premilovca potvrdio je navodno i Davor Komerički - sve je priznao, teretio je Vidoševića i izašao iz Remetinca nakon samo mjesec dana. Ipak, Vidoševićeva desna ruka u Komori, Zdenka Peternel, dosljedno tvrdi da je nevina, a u svojoj obrani nije teretila svog bivšeg šefa.

Tužiteljstvo još ispituje svjedoke, a najviše vremena troše na otkrivanje porijekla novca kojim je Vidošević kupovao brojne umjetnine. Na red tek trebaju doći i njegova egzotična putovanja u lov.

"Imovina, to je jedino sigurno što mogu dokazati", tvrdi Vidošević.

Koje argumente protiv svih tih optužbi ima obrana Nadana Vidoševića, nije poznato. Njegov odvjetnik i ovaj je put o tome odbio pričati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo