još nije stigla odluka? / Zdravko Mustač odletio za München!

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

U avion je ušao prije ostalih putnika. Bivši šef jugoslavenske tajne službe Zdravko Mustač poletio je za Njemačku letom u 16.50 sati.

17.4.2014.
15:57
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Bivši šef jugoslavenske tajne službe Zdravko Mustač u poslijepodnevnim satima bit će predan njemačkim vlastima koje ga traže zbog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića kod Muenchena 1983. godine, doznaje se od izvora bliskog policiji.

Inače, Mustača su ispred njegove obiteljske kuće u Svetoj Nedjelji oko 13 sati snimili okupljeni fotoreporteri kako u pratnji supruge i sina ulazi u automobil i odlazi u nepoznatom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mustača supruga i sin su odvezli u Heinzelovu ulicu, gdje se nalazi zgrada MUP-a. od tamo je u pratnji još jednog policijskog automobila prevezen na aerodrom. U avion je ušao prije ostalih putnika. S Plesa za München je poletio u 16.50 sati.

Neslužbene informacije da će Mustač popodne biti predan Njemačkoj imala je i njegova odvjetnica Lidija Horvat, koja je je u izjavi Hini kazala kako do sada ni njoj niti njenom branjeniku još nije dostavljena odluka Vrhovnog suda, kojom je odbačena Mustačeva žalba na odluku varaždinskog suda o njegovu izručenju Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ni ja ni gospodin Zdravko Mustač odluku Vrhovnog suda još nismo dobili. Strašno je da će čovjek biti već u avionu za Njemačku, a odluka još nije dostavljena", požalila se Horvat.

Inače, ona je jučer u ime svog klijenta uputila Europskom sudu za ljudska prava u Strasborugu prijedlog za određivanje privremene mjere radi obustave, odnosno odgode predaje po Europskom uhidbenom nalogu. Smatra, naime, da su odlukom varaždinskog Županijskog suda o izručenju teško povrijeđene odredbe Europske konvencije o ljudskim pravima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačko tužiteljstvo traži Mustača zbog optužbi za pomaganje i poticanje na ubojstvo Đurekovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo