ništa od 28. svibnja / Hoće li blaženi Stepinac biti proglašen svecem?

Hoće li blaženi Stepinac biti proglašen svecem? RTL Danas doznaje - svećenik koji je otkrio prvi datum - sad ima novi termin!

19.4.2014.
18:18
VOYO logo

Blaženi AlojzijeStepinac neće biti kanoniziran 28. svibnja. RTLDanas saznaje da je riječ o pogrešci.

Svećenik MilanSimčić, koji je medijima dao ovu informaciju, kaže da je pogrešno upisao datume.  "Pa je ispalo na članku gdje je bio govor o Stepincu. Gdje je trebalo staviti da je predviđeno, kako sam čuo, kako sam više puta čuo u Rimu negdje u listopadu 2014.", kazao je Milan Simčić, bivši dotajnik vatikanske kurijalne Kongregacije za kler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smičić tvrdi da je riječ o njegovoj pogrešci, te se ispričava zbog netočne informacije. Ono što je točno jest da je komisija udvrdila da postoji čudo potrebno za kanonizaciju, ali još se očekuje potvrda pape Franje.

"Prema tome stvari sad idu svojim redm i uskoro bi papa Franjo trebao potpisati dekret o kanoniozaciji Stepinca, i kada on potpiše taj dekret onda će datum biti poznat", poručio je InoslavBešker, dopisnik Jutarnjeg lista iz Rima.

Vijest o ovako ranoj kanonizaciji iznenadila je i samog župnika iz Krašića, gdje je Stepinac živio i umro.

"To je neupitno da će biti, jer cijeli postpuak ide svome kraju. Postoji taj red te komisije koja ispituje to što ispituje da bi rekli sud. Mora biti uvijek pozitivan. Premat ome budimo strpljivi i molimo na tu nakanu da to doživimo što prije", kazao je DragutinKučan, župnik.

Krašićani već sad ne skrivaju ponos.

Kad bude poznat datum kanonizacije, nadbiskup zagrebački JosipBozanić mogao bi uputiti molbu papi Franji da se svečanost održi u Hrvatskoj. Što bi značilo da bi papa Hrvatku mogao posjetiti već krajem ove, ili početkom iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo