ORIGINALNA IDEJA / 'Svjetleći divovi' dominiraju Pulom i Rijekom

Nakon Rijeke i Pula je svoje lučke dizalice odlučila iskoristiti kao turističku atrakciju. U brodogradilištu Uljanik sinoć su u probni rad pušteni "svjetleći divovi" koji mijenjaju vizuru grada.

24.4.2014.
18:59
VOYO logo

Dizalice u Uljaniku zasvijetlile su kao nigdje u svijetu. Na njima se može izmjenjivati čak šesnaest tisuća nijansi različitih boja.

Autor projekta o svjetlosnoj igri razmišlja već 15 godina, ali tek posljednjih šest mjeseci na njoj se radi ozbiljno. Osvijetljeno je osam dizalica visokih i do sto metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godišnje će potrošiti manje struje nego kada se dizalica jedanput upali i pomakne po šinama. Kako one budu radile, mijenjat će se i vizura grada.

Od potrebna dva milijuna i 750.000 kuna za svijetleće divove, polovinu su dali sponzori, a ostatak će se pokriti kreditom pulske Turističke zajednice. Na Dan grada, 3. svibnja svaki posjetitelj dobit će svoju lampicu. S razlogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imat ćemo jedan put po gradu, krenut ćemo od Portarate, Forum, Kandlerova, Titov park i na kraju na Riječkom gatu će biti vrhunac, paljenje svjetlosnih dizalica", otkriva direktorica Turističke zajednice Pula SanjaCinkopan.

Na Dan grada dizalice će svijetliti do dugo u noć. A svakog idućeg dana bit će dokaz da turizam i industrija mogu ići ruku pod ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo