Zamjena lesaru / Laburisti predlažu Nansi Tireli za v.d. predsjednicu stranke

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dosadašnji predsjednik Hrvatskih laburista, Dragutin Lesar, podnio je ostavku u nedjelju, odmah po objavi rezultata izbora za Europski parlament na kojima Laburisti nisu osvojili ni jedan mandat.

30.5.2014.
7:21
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjedništvo Hrvatskih laburista predložit će NansiTireli za mjesto v.d. predsjednice stranke do izbornog sabora, umjesto DragutinaLesara koji je zbog neuspjeha na europskim izborima podnio ostavku.

Taj će prijedlog, kako su izvijestili na današnjoj konferenciji za novinare, uputiti Nacinalnom vijeću stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala kolegama koji su me predložili za tu zahtjevnu funkciju", kazala je Tireli dodajući kako bi 7. lipnja taj prijedlog Nacionalno vijeće trebalo potvrditi.

Izborni bi se sabor Laburista trebao održati do svibnja 2015., no njemu bi trebao prethoditi izvanredni sabor na kojem bi se mijenjao Statut i prateći akti kako bi se moglo izabrati novo rukovodstvo, a koji bi trebao biti organiziran do listopada ove godine. "U našem Statutu nije predviđeno da predsjednik stranke da ostavku", pojašnjava Tireli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na političkoj sceni ima prostora za Laburiste i naša je pozicija stabilna", uvjerena je Tireli.

Komentirajući jučerašnje optužbe bivšeg ministra financija SlavkaLinića na račun premijera ZoranaMilanovića kazala je da to nije ništa novo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Press konferencija ministra Linića pokazuje sve što ne valja, kada se s odmakom od skoro dvije godine upozorava na stvari koje se događaju u državi i to je ono što nije dobro", drži Tireli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo