na sudu u bermudama i japankama / Paravinja zatražio izuzeće suda u Šibeniku, rasprava prekinuta!

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U Šibeniku je danas počelo i vrlo brzo završilo prvo ročište u novom suđenju Draganu Paravinji za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne Antonije Bilić iz lipnja 2011. godine.

3.7.2014.
8:10
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Na Županijskom sudu u Šibeniku počelo je ponovljeno suđenje Draganu Paravinji za pokušaj silovanja i ubojstvo maloljetne Antonije Bilić iz Krički pored Drniša i vrlo brzo je i završilo.

Paravinja je u sudnicu došao u kratkim hlačama i japankama. Javnost je isključena na traženje tužiteljstva i odvjetnika obitelji Bilić, koja nije došla u sudnicu, zbog zaštite privatnosti oštećenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Paravinja i njegova odvjetnica tražili su da novinari ostanu. On je rekao da želi prisustvo javnosti zbog manipukacija na prijašnjem suđenju. Isto tako, istaknuo je da ona nije njegova odvjetnica, da on nema odvjetnicu.

Paravinja u ruci ima i ispisan papir kojim se želi žaliti sudu. To je i učinio trežeći izuzeće suda u Šibeniku, pa je zbog toga rasprava prekinuta do očitovanja (odluke) Vrhovnog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAJAVA SUĐENJA:

Suđenje se ponavlja jer je Vrhovni sud u žalbenom postupku ukinuo presudu šibenskog Županijskog suda kojom je Paravinja zbog spomenutih kaznenih djela, te pokušaja silovanja još jedne djevojke, osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Vrhovni sud je smatrao kako u sudskom postupku nije dokazano da je Paravinja maloljetnu Antoniju Bilić pokušao silovati, pa onda ubio, budući da je jedini dokaz za to Paravinjin iskaz policiji u Republici Srpskoj, gdje je uhićen nakon kratkog bijega.

Podsjetimo, Dragan Paravinja je 19. listopada 2012. godine zbog teškog ubojstva Antonije Bilić osuđen na 35 godina i još šest godina za pokušaj silovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo