UZROK I DALJE NEPOZNAT / Eksplozija u Osijeku: Muškarac poginuo u urušenom podrumu

Stanari su evakuirani, ali se strahovalo da je u podrumskom stanu zgrade jedna osoba ostala zatočena. Kasnije je pronađeno tijelo muškarca u urušenom podrumu.

6.7.2014.
11:38
VOYO logo

Očevid u zgradi na osječkom Trgu bana Josipa Jelačića u kojoj se jutros dogodila eksplozija završen je, no točan uzrok eksplozije utvrdit će se naknadnim vještačenjima, doznaje se u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi.

U ruševinama podrumskog stana, za koji se pretpostavlja da je bio središte eksplozije, pronađeno je tijelo 52-godišnjeg Osječanina, koje je prevezeno u osječki Klinički bolnički centar radi obdukcije, rekao je Hini glasnogovornik PU DarijoPremec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog jačine eksplozije oštećeno je više stanova u zgradi i vozila koja su se nalazila u blizini mjesta nesreće, a stanari su iz sigurnosnih razloga evakuirani do dolaska nadležnih inspekcija, koje trebaju utvrditi je li zgrada, zbog nastalih oštećenja, sigurna za život, kazao je Premec.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Izvijestio je kako je završen i očevid u regionalnom centru i punionici plina tvrtke "Crodux plin", gdje je u noći s petka na subotu, došlo do požara i eksplozija punih plinskih boca, a točan uzrok nesreće i ukupna materijalna šteta će se također naknadno utvrditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snažna eksplozija jutros je znatno oštetila zgradu na osječkom Trgu bana Josipa Jelačića, iz koje su stanari evakuirani, ali se strahovalo da je u podrumskom stanu zgrade jedna osoba ostala zatočena. Kasnije je pronađeno tijelo muškarca u urušenom podrumu.

Zapovjednik postrojbe Boris Banjan izjavio je novinarima na mjestu događaja kako su dojavu zaprimili oko 9,20 sati, a kako je najveća destrukcija evidentirana u podrumskom stanu, a pretpostavlja se da je tamo bilo središte eksplozije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo