Zlouporabili položaj / Dvoje poreznika pod istragom: Zaustavili blokadu Autotransporta Šibenik

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dodaju da su osumnjičenici to učinili 'nakon što je šibenski ured Porezne uprave 5. lipnja 2012. donio rješenje o ovrsi pljenidbom i prijenosom novčanih sredstava ovršenika koje ima na računu kod banke, temeljem ovršne isprave radi naplate poreznog duga dužnika - društva Autotransport d.d. Šibenik' u iznosu od 63.7 milijuna kuna.

9.7.2014.
16:32
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Na temelju policijske kaznene prijave Uskok je pokrenuo istragu protiv voditeljice ispostave i pročelnika šibenske Porezne uprave, Vesne Restović i Željka Vujina, koje sumnjiči da su zlouporabili položaj i ovlasti zaustavljanjem blokade računa Autotransporta Šibenik, čime su državu navodno oštetili za sedam milijuna kuna.

U službenom priopćenju Uskok nije naveo imena osumnjičenika već njihove funkcije i godine rođenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osnovano se sumnja da su prvookrivljena, kao voditeljica ispostave Porezne uprave, Područnog ureda Šibenik, Ispostave Šibenik i drugookrivljeni, kao pročelnik Porezne uprave, Područnog ureda Šibenik, od 13. lipnja do 8. kolovoza 2012. godine u Šibeniku, sukladno dogovoru, u namjeri da sprječe ovrhu novčanih sredstava na poslovnim računima društva Autotransport d.d. Šibenik, poduzeli radnje kojima su spriječili slanje na provedbu rješenja o ovrsi u Financijsku agenciju", objavio je Uskok na službenoj internetskoj stranici.

Dodaju da su osumnjičenici to učinili "nakon što je šibenski ured Porezne uprave 5. lipnja 2012. donio rješenje o ovrsi pljenidbom i prijenosom novčanih sredstava ovršenika koje ima na računu kod banke, temeljem ovršne isprave radi naplate poreznog duga dužnika - društva Autotransport d.d. Šibenik" u iznosu od 63.7 milijuna kuna, iako su znali da je navedeno rješenje o ovrsi izvršno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je prvookrivljena popratni dopis za Financijsku agenciju potpisala tek 8. kolovoza 2012. zbog čega je Autotransport Šibenik u navedenom razdoblju obavljalo financijske transakcije preko svojih poslovnih računa te su red prvenstva u prisilnoj naplati preuzeli drugi vjerovnici.

Istražitelji sumnjaju da je na taj način dvojac iz šibenske Porezne uprave oštetio državni proračun za najmanje sedam milijuna kuna pa su od suca istrage zatražili da ih zadrži u istražnom zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo