problemi s papirologijom / Ni danas nije počela obnova poplavljenih kuća u Slavoniji!

Ni danas nije počela obnova poplavljenih kuća u Slavoniji! Ministrica graditeljstva žali se na papirologiju i obećava radove već sutra. Umjesto početkom srpnja, kako je bilo obećano, strojevi tako stižu gotovo mjesec dana kasnije i to u samo nekoliko dvorišta.

23.7.2014.
18:49
VOYO logo

Trećeg dana od službenog početka obnove, još uvijek se radi samo škola u Gunji.

Širenje posla na obiteljske kuće, ministrica graditeljstva najavila je za sutra.

"Sutra idu prve kuće, uvodimo izvođače, nešto u Gunji, nešto u Đurićima, nešto u Strošincima", izjavila je ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš.

Počela je i isplata državne pomoći za prvih 10 obitelji u Strošincima. Sljedećih 30-ak novac će dobiti sutra. Obnova i isplata kasne u odnosu na obećanja, pa mještani više ne znaju kome vjerovati.

Šteta na kućama još se utvrđuje u Gunji, Račinovcima i Rajevu Selu. Tek nakon tog posla može se ugovoriti obnova ili isplata. Sara još čeka i da joj se počiste ostaci ceste koja joj se s poplavom srušila pred kuću.

"Ako ovo bude išlo ovako do druge Nove godine možda da to bude to sve, ja osobno mislim ne, i nisam zadovoljna", kazala je Sara Veisilović iz Gunje.

Pred improviziranim uredom u Drenovcima gužva. Svi žele znati kad će doći na red, a žale se i na lošu informiranost.

"Nisu papiri gotovi ne mogu ništa kazati i gotovo. Kad budu papiri gotovi za, rekla je za nedelju dana, onda eto", komentira Stjepan Novoselac iz Strošinaca.

"Nitko nije rekao gdje da se obratimo u svezi popravka i nabavke tih sredstava, ljudi lutaju, odaju od Drenovaca do Vrbanje", kazao je Ivica Horvat iz Račinovaca.

Ministrica graditeljstva ponavlja – radi se najbrže što se može. Dio odgovornosti prebacuje i na same stanovnike.

"Svi suvlasnici moraju potpisati. Dođu ljudi, pa ne dođe suprug ili ne dođu maloljetna djeca. Papiri moraju biti u redu", dodaje Mrak Taritaš.

Obnova Slavonije, po svemu sudeći, tako će se zahuktati tek u kolovozu - mjesec dana nakon prvotnih obećanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo