Kritike uglednog magazina / The Economist: Bolesna Hrvatska, velik nered

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ugledni britanski tjednik The Economist objavio je vrlo negativni članak o Hrvatskoj i njenom ekonomskom stanju pod nazivom 'Bolesna Hrvatska, velik nered.' Britanci su i nedavno kritizirali stanje hrvatske ekonomije, no čini se kako ono postaje konstantni izvor njihovih iščuđavanja.

25.7.2014.
18:53
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Britanski ugledni tjednik The Economist nikako se ne prestaje iščuđavati lošem gospodarskom stanju u kojem se Hrvatska nalazi.

Iako ima predivne destinacije za ljetovanje, općenito ekonomsko stanje Hrvatske vrlo je loše, navodi The Economist, a prenosi Jutarnji.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još od kraja rata 1995. godine, svaka je vlada u Hrvatskoj obećavala rezove u javnom sektoru, no, iako su pokušale provesti male reforme, nitko, uključujući i sadašnju Vladu, nije se na pravi način znao nositi s moćnim interesnim grupama poput sindikata, koji se bore protiv svake promjene koja utječe na njih.

List citira Emila Tedeschija koji tvrdi kako Hrvatskoj nedostaje upravljačkih vještina, a njenoj Vladi hrabrosti za promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenut i gaf premijera Milanovića u Gunji, kada je unesrećene obitelji koje su snašle poplave pokušao utješiti rekavši im kako je njemu 'pukla cijev u stanu.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo