tko će rasvijetliti slučaj? / Neriješeno ubojstvo: Policija nudi 70.000 kn za nove informacije!

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Odluku o raspisivanju nagrade potpisao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, jer "usprkos provedenom opsežnom kriminalističkom istraživanju" policajci nisu došli do saznanja koja bi ukazala na identitet počinitelja.

30.7.2014.
15:56
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Dvije godine nakon nerasvijetljenog ubojstva 24-godišnjeg studenta HrvojaTuribaka u zagrebačkom naselju Špansko, za koje je isprva bio osumnjičen njegov dvije godine mlađi brat Tomislav, policija je raspisala nagradu od 70.000 kuna za "davanje obavijesti koja će doprinijeti razrješenju" tog zločina.

Odluku o raspisivanju nagrade potpisao je ministar unutarnjih poslova RankoOstojić, jer "usprkos provedenom opsežnom kriminalističkom istraživanju" policajci nisu došli do saznanja koja bi ukazala na identitet počinitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivamo sve osobe koje imaju korisne obavijesti o ovom kaznenom djelu da se jave policiji na telefon 192, e-mailom na adresu zagrebacka@policija.hr kao i osobno u najbližu policijsku postaju ili izravno Službi općeg kriminaliteta u Zagrebu, Heinzelova 98", navodi se u policijskom priopćenju.

Turibak oslobođen optužbi za ubojstvo brata!

Tomislav Turibak nije ubio brata, istraga opet na početku

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Za ubojstvo zagrebačkog studenta osumnjičen je bio žrtvin brat TomislavTuribak, no tužiteljstvo je u travnju prošle godine odbacilo kaznenu prijavu kojom ga je policija teretila za okrutno ubojstvo nožem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključak tužiteljstva dao je za pravo priči Tomislava Turibaka koji je od početka tvrdio da se u vrijeme ubojstva "rolao" na Jarunu i da je po povratku kući pronašao tijelo mrtvog brata.

Tomislavovu su priču, prema neslužbenim izvorima, potvrdile i snimke nadzornih kamera. Također, i DNA analiza je pokazala da Tomislavu ne pripada koža čiji su tragovi pronađeni pod noktima njegova brata, a koji gotovo sigurno pripadaju ubojici. Ubijeni mladić imao je ubodne rane na vratu i prsima, a tragovi krvi i koža pod noktima ukazuju da se sukobio s ubojicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Turibak od početka nije vjerovala u mogućnost da je Tomislav ubio brata s kojim je, kako su medijima svjedočili prijatelji, susjedi i rodbina, bili u dobrim odnosima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo