od sutra sunčanije / Stiglo pogoršanje vremena: Hrvatsku probudila kiša i tuča

Image

Kako je i najavljivano prethodnih dana, Hrvatsku je zahvatilo pogoršanje vremena. Kiša, grmljavina, a ponegdje i tuča, probudili su Hrvatsku.

14.8.2014.
7:29
VOYO logo

(VIDEO: Tuča u Karlovcu)

Hrvatsku je u četvrtak probudila kiša, grmljavina, a na karlovačkom području i tuča. Tuče bi moglo biti i u ostatku Hrvatske, na Jadranu su moguće i pijavice, a Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje na grmljavinsko nevrijeme za veći dio Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu, danas će biti oblačno nad cijelom Hrvatskom. Pretežno ili djelomice sunčano zadržat će se na južnom Jadranu te prijepodne u Slavoniji. Mjestimice je moguća obilnija kiša, ponajprije u Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu, ali i jače grmljavinsko nevrijeme.

Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu će umjereno i jako jugo najprije na sjevernom dijelu okrenuti na sjeverozapadnjak i buru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 16 i 22, u Slavoniji i Baranji te na Jadranu od 25 do 31 stupanj.

HAK je obavijestio kako su kolnici mokri od kiše u Istri, na širem riječkom području, sjevernom Jadranu, Gorskom kotaru te u sjevernom i sjeverozapadnom dijelu zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra će u kopnenoj Hrvatskoj te na sjevernom Jadranu biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, dok će se potpuno sunčano vrijeme vratiti u Dalmaciju.

Na Jadranu će puhati umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura bit će uglavnom između 22 i 29 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu se u Dalmaciji očekuje pretežno sunčano vrijeme, a drugdje promjenjivo sa sunčanim razdobljima, ali i s povremenom kišom i pljuskovima, osobito u gorskim i sjeverozapadnim krajevima te na sjevernom Jadranu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo