dobrosusjedski odnos / Tijekom ljetnih mjeseci Krk se pretvara u treći po redu slovenski grad

Iako je Kvarner okončao srpanj s minusom od 8 posto, od potpunog potonuća spasili su ih Slovenci koji su ove godine s gotovo 90 tisuća dolazaka čak brojniji od Nijemaca. Jedna od omiljenih stanica na sjevernom Jadranu je Krk, koji dobru sezonu ne može zamisliti bez susjeda, budući da po brojnosti postaje treći po veličini slovenski grad. Zašto je tome tako?

17.8.2014.
19:02
VOYO logo

Let iznad mora u stilu pravih superjunaka, neodoljiva je razonoda turista na Krku, a ove godine junaci najvećeg hrvatskog otoka su Slovenci. U Hrvatskoj im osim atraktivnih akrobacija odgovara sve. Gradovi, priroda, more i ljudi.

Zahvaljujući njima srpanj na Krku, iako u 8-postotnom minusu, nije u potpunosti potonuo. Najbrojniji su u gradu Krku.

"Unazad nekoliko godina Slovenci već su došli na drugo mjesto nama po zastupljenosti iza Njemačkog tržišta koje je gotovo nedostižno, ali eto Slovenci u strukturi gostiju su na drugom mjestu. Ostvarili su ukupno 15 posto na području grada Krka", izjavila je NatašaJurina, direktorica TZ Grad Krka.

Tijekom ljetnih mjeseci Krk se pretvara u treći po redu slovenski grad.

Čak 83,3 tisuće Slovenaca ove je godine boravilo na otoku Krku. Prošlogodišnja je statistika popravljena za 3 posto. Susjedi najradije odsjedaju u kampovima i u privatnim apartmanima. A osim po brojnosti, na Krku ih na tron smještaju i iz drugih razloga.

"Slovenci su odlični gosti zato jer kad odluče otići na odmor onda su na odmoru, vole potrošiti, vole dobro pojesti, popiti i jednostavno vole taj odmor iskoristiti na taj način", kazala je Draženka Radoš Radivojac, vlasnica turističke agencije.

Način na kojim im uzvraća nacija u kockicama navodno bi mogao biti i bolji. No, oni nam se uporno vraćaju. Osim odličnih turističkih epiteta za to postoji i jedan sasvim praktičan razlog.

"Nije mi daleko ako se nešto desi mi kod kuće, ja sam za tri sata doma, i mogu da što sredim da popravim", objasnio je MarkoLeskovšek, Slovenija.

Popravljači srpanjske statistike već su godinam duboko i iskreno zaljubljeni u sjeverni Jadran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo