ŽRTVA OKRUTNIH DŽIHADISTA / Papa Franjo nazvao obitelj Foley i izrazio joj sućut

Image
Foto: AP Images

Papa Franjo je u četvrtak nazvao obitelj američkog novinara Jamesa Foleyja kojeg su smaknuli džihadisti Islamske države, kako bi joj izrazio sućut, napisao je na Twitteru svećenik blizak obitelji Foley.

22.8.2014.
8:20
AP Images
VOYO logo

WASHINGTON - Papa Franjo je u četvrtak nazvao obitelj američkog novinara Jamesa Foleyja kojeg su smaknuli džihadisti Islamske države, kako bi joj izrazio sućut, napisao je na Twitteru svećenik blizak obitelji Foley.

IS, ekstremistička džihadistička skupina, objavila je u utorak videosnimku odrubljivanja glave Jamesa Foleyja (40) koji je koncem 2012. otet u Siriji i zaprijetila da će ubiti i drugog zarobljenog novinara kao odgovor na američke zračne napade u Iraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Papa Franjo je danas poslijepodne nazvao obitelj Jamesa Foleyja u njihovu domu u New Hampshireu. Obitelj je bila ganuta i zahvalna", napisao je otac JamesMartin, isusovac blizak obitelji.

Isusovac je pojasnio da je od Vatikana dobio dopuštenje za objavljivanje informacije i da mu je rečeno da je obitelj bila ganuta i zahvalna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka James Foley počiva u miru", dodao je.

Američki novinar je radio za američki portal GlobalPost kada je otet u studenome 2012. u Siriji. Radio je i za druge medije, među kojima i za francusku novinsku agenciju France Presse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo