PISMA IZ SLOVENIJE / Milinoviću šalju razglednice s umjetne oplodnje

Image

Parovi koji na umjetnu oplodnju odlaze u Sloveniju, odlučili su se ironično obračunati s Milinovićem pa ga zasipaju razglednicama i pismima iz slovenskih klinika.

16.11.2009.
7:41
VOYO logo

ZAGREB - Na adrese Ministarstva zdravstva i Petrove bolnice ovih dana stižu jedinstvene razglednice i pisma. Pišu ih parovi koji na umjetnu oplodnju odlaze u slovenske klinike, piše Večernji list.

Njima su se parovi koji se bore s neplodnošću odlučili na ironičan način obračunati s Ministarstvom zdravstva i ministrom Milinovićem, koji zdušno brani Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji. No, pisma stižu i na adresu Velimira Šimunića ginekologa u Petrovoj koji je jedini javno stao u obranu Zakona. Udruge koje mu se protive su Šimunića kasnije prozvale zbog činjenice da jedino njegova privatna poliklinika može izvoditi umjetnu oplodnju na način koji je predviđen u zakonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki parovi razglednice šalju anonimno, dok su mnogi potpisani imenom i prezimenom. Jedna od žena se odlučila čak i nabrojati cjenik umjetne oplodnje za koji je izdvojila oko dvije tisuće eura. U Hrvatskoj bi platila oko sedamsto kuna, no postupak vjerojatno ne bi uspio, dok je u Sloveniji veoma visoka šansa da zatrudni i rodi zdravo dijete.

"Ideja je bila motivirana izjavom dr. Šimunića kako je nakon brijunskog simpozija "dao riječ dr. Veljku Vlaisavljeviću da više nijedna Hrvatica neće odlaziti na liječenje u Maribor" - kratko objašnjava Marchie. Napisala ju je na forumu, a ostali su oduševljeno prihvatili. Pao je brzinski dogovor: tko god ide u Sloveniju, ako može, neka šalje razglednice ministru, dr. Šimuniću, ali i saborskim zastupnicima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslali smo je iz čistog dišpeta. Kako kaže naša prijateljica, pokažimo mu da će se djeca u Hrvatskoj rađati usprkos ministru Milinoviću", pojašnjava Jelena.

Ideja o slanju razglednica nastala je na podforumu za umjetnu oplodnju na stranicama Roda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo