REBALANS PRORAČUNA / 'Na dodacima se sigurno može uštedjeti milijarda kuna'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar financija Boris Lalovac razmišlja o rezanju nekih od ukupno 367 dodataka na plaću zaposlenicima u javnom i državnom sektoru. Njegove kolege vjeruju da tu ima prostora za značajnu uštedu.

28.8.2014.
10:07
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što se pojavila informacija da je Ministarstvo financija detektiralo čak 367 dodataka na plaću zaposlenicima u javnom i državnom sektoru, ministri su danas uoči sjednice Vlade komentirali kolike bi mogle biti uštede ako se krene u rezanje tih dodataka.

"Tu ima 367 dodataka na plaću, znači ima prostora za uštede, ali gledajte, mi pripremamo rebalans i kad bude gotov prijedlog, onda ću vam moći reći nešto više. Sada ne možemo govoriti o iznosima", rekao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je procijeniti koliko se može uštedjeti na dodacima, ali sigurno milijardu kuna. Mogu li se razvrgnuti kolektivni ugovori? Pa gledajte, sve se može. Samo je pitanje zašto nitko 20 godina nije vodio računa o tome", zapitao se ministar Gordan Maras.

"Ne vidim zašto je brojka od 300 dodataka problem. Problem je to što za to nemamo novca u proračunu", iskren je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo