pogledajte kako / Korejski turisti zbog realityja spašavaju našu kišnu sezonu

Hrvatska turistička zajednica plače od sreće zbog sve brojnijih Korejaca koji godišnji odmor provode u Lijepoj našoj. Našem Dariju Todoroviću bilo je pomalo čudno - odakle sad toliko turista iz Južne Koreje. Pa je tako, istražujući, otkrio ludo zanimljiv razlog. Slijedi zabavna priča o Korejcima koji zbog vlastita televizijskog programa, spašavaju ovu našu kišnu sezonu.

2.9.2014.
14:16
VOYO logo

Hrvatska je odlikovala potpredsjednicu južnokorejske kompanije CJ Group Lee Mi-kyung za njezin doprinos velikom porastu u broju dolazaka korejskih turista u Hrvatsku i time i doprinos hrvatskom gospodarstvu.

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, koji boravi u višednevnom službenom posjetu Južnoj Koreji, uručio joj je u utorak Red Danice Hrvatske s likom Blaža Lorkovića. Lee je prva Korejka koja je dobila to visoko priznanje hrvatske vlade, piše u utorak Korea Times.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je odlikovala poslovnu čelnicu zbog ovogodišnjeg velikog rasta broja južnokorejskih turista koji su posjetili Hrvatsku nakon što je kabelska televizija tvN emitirala popularni reality show Sisters Over Flowers koji se snimao u Hrvatskoj od studenoga 2013. do siječnja ove godine. CJ Group je vlasnik tvN-a.

U svakoj epizodi četiri glumice srednjih godina otkrivaju turistička odredišta, pa su tako u Hrvatskoj posjetile nekoliko gradova, među kojima Zagreb i Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korea Times navodi da je 2012. Hrvatsku posjetilo 50 tisuća turista, lani ih je bilo 70 tisuća, a ove ih je godine do srpnja došlo već 147 tisuća.

Leko je izjavio da mu je drago zbog velikog interesa Južnokorejaca za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpredsjednica Lee puno je pridonijela turizmu i gospodarstvu", rekao je Leko za Korea Times u ponedjeljak u Seulu.

"Mi se nadamo da bi povećani interes južnokorejskih turista za Hrvatsku mogao dovesti do ulaganja južnokorejskih tvrtki u hrvatsku turističku industriju", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Sabora je korejskim novinarima priznao da nije gledao spomenutu seriju, ali se nada da će to učiniti ubrzo.

"Rečeno mi je da je Hrvatska prikazana kao atraktivna turistička destinacija prekrasna krajobraza i to je za nas jako dobro", rekao je Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo