Zapanjujuće brojke / Splitski turizam u kolovozu oborio sve rekorde

I dok Hrvatska dočekuje turiste u posezoni - kolovoške brojke potvrđuju one s početka turističke sezone. Hit destinacija definitivno je Split koji je ostvario u kolovozu gotovo 300 tisuća noćenja.

6.9.2014.
19:06
VOYO logo

Znatiželjni turisti još uvijek u velikom broju pristižu u grad podno Marjana. Za mnoge to je nezaobilazna destinacija na proputovanju kroz Hrvatsku.

"Prijatelji i obitelj su nam prije nekoliko tjedana bili ovdje i uživali su. Pa smo odlučili i mi doći ovdje", kaže Aeron iz Kanade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split je ovogodišnji kolovoz zaključio sa gotovo 300 000 noćenja..

"Obaramo rekorde, sretni smo zbog toga. Nastvaljamo trend i imamo povećanje od 22 posto u dolascima i 20 posto u noćenjima. I naravno trudimo se da tako ostane i u rujnu", zadovoljna je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mali hotel smješten u povijesnoj gradskoj jezgri  oduševljava goste, a sve uglavnom su rezervirane mjesecima unaprijed.

Izvrsne rezultate unatoč malim smještajnim kapacitetima ima i susjedni Solin. u prvih osam mjeseci bilježi povećanje od 60 posto u noćenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktorica Turističke zajednice Solin Jelena Stupalo kaže i kako je porast u srpnju u dolascima i noćenjima za srpanj bio 10 posto, a za kolovoz ogromnih 170 posto.

Solin je na turističkoj karti neizostavna svima koje zanima povijest. Prije svega zbog ostatka antičke Salone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje je povijest toliko bogata i nevjerojatna, pa smo odlučili obavezno ovo razgledati i malo obogatati znanje", rekao je Dean iz SAD-a.

S ponudom bogatijom manifestacijama ulazi se u jesenske mjesece, jer nije dovoljno računati na bablje ljeto i dugu sezonu kupanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo