Žestoki napad ruže tomašić / 'Nikolić želi uništiti hrvatski jezik, a naš državni vrh mudro šuti'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

'Nikolićeva donacija ćiriličnih čitanki i gramatike bunjevačkog govora učenicima u Subotici posljednja je manifestacija politike uništenja hrvatskog jezika i kulturnog identiteta na tlu Vojvodine', objavila je Tomašić na svom Facebook profilu.

8.9.2014.
14:43
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica HSP AS i zastupnica u Europskom parlamentu RužaTomašić optužila je danas srbijanskog predsjednika TomislavaNikolića da donacijom ćiriličnih čitanki i gramatike za učenje bunjevačkog govora učenicima u Subotici želi uništiti hrvatski jezik i kulturni identitet u Vojvodini.

"Nikolićeva donacija ćiriličnih čitanki i gramatike bunjevačkog govora učenicima u Subotici posljednja je manifestacija politike uništenja hrvatskog jezika i kulturnog identiteta na tlu Vojvodine", objavila je Tomašić na svom Facebook profilu.

Iako se svatko ima pravo nacionalno ili regionalno izjasniti prema vlastitom osjećanju, pa tako i oni koji se primarno osjećaju Bunjevcima a ne Hrvatima, kaže Tomašić, višedesetljetna politika Srbije konstantno favorizira jednu manjinsku grupaciju na štetu druge.

"Službeni Beograd već godinama pokušava otići i korak dalje - priskrbiti Bunjevcima nehrvatima status autohtonog južnoslavenskog naroda, iako je sasvim jasno da oni nemaju nikakvih posebnosti u odnosu na Hrvate Bunjevce, te tako zatrti hrvatsko ime na tlu Vojvodine u narednim generacijama", dodaje predsjednica HSP AS.

Tomašić je pritom optužila i predsjednika Republike IvuJosipovića i premijera ZoranaMilanovića jer nisu reagirali na Nikolićev "akt tihog kulturocida".

Njen status prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo