potrebni inovativni sadržaji / 'Turisti troše upravo onoliko koliko im destinacija nudi'

Ministar turizma Darko Lorencin kazao je za RTL Danas kako u hrvatskom fokusu jesu daleke destinacije, te da turisti u Hrvatskoj 'troše onoliko koliko im nudi destinacija' implicirajući kako se mora poraditi na tome da isključivo sunce i more ne budu jedini hrvatski aduti.

9.9.2014.
18:46
VOYO logo

Hrvastka turistička sezona nije podbacila. Štoviše, u prvih osam mjeseci Hrvatsku je posjetilo čak 10 milijuna i 600 tisuća turista, što je pet posto više nego lani. Ministar turizma Darko Lorencin kazao je za RTL Danas kako ćemo konačne prihode od turizma znati tek u siječnju ili veljači.

"Turizam neminovno ovisi o vremenu, pogotovo ako su vam glavni proizvodi sunce i more. No, s programom Hrvatska 365 i brojnim drugim nastojimo upotpuniti te stvari. Ne ponovio se više ovakav mjesec srpanj jer je to bila anomalija. Da je riječ o poljoprivredi, koja također ovisi o vremenu, to bi bila elementarna nepogoda", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je ove godine više nego ikada osjetan porast turista koji su doputovali avionom, ministra smo upitali planira li proširenje na dodatna tržišta, pogotovo na ona udaljena udaljenija.

"Hrvatska u fokusu ima između 18 i 22 lokacije. Među njima jesu i daleke destinacije poput Kine. Od interesa nam jesu i Amerika, Australija, Južna Koreja... Sve je to stvar oportuniteta i kako ćemo iskoristiti novac s kojim raspolažemo da bismo doveli turiste", naglasio je Lorencin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima Svjetske turističke organizacije, potrošnja u Hrvatskoj preskromna je i nedostaje dodatne ponude i specijaliziranih sadržaja. Upitan što će resorno ministarstvo napraviti da turisti više troše, ministar je odgovorio: "Turisti troše upravo onoliko koliko im destinacija nudi. O tome treba razmišljati na destinacija, privatni sektor, a i mi zajedno s njima prilikom razvoja proizvoda kako bi turisti imali mogućnost više potrošiti".  

Budući da je poznato kako sam ministar kod Grožnjana ima kuću za iznajmljivanje, pitali smo ga kako je poslovao ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam ministar, moja četiri kreveta ne komentiram i ne uvlačim u ovaj posao", zaključio je.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo