elementarna nepogoda / Vodice i Tribunj zbrajaju nastalu štetu nakon jakog nevremena

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Zbog nastale štete Vodice i Tribunj, koji je također bio jučer zahvaćen nevremenom, danas će županu šibensko-kninskom Goranu Pauku uputiti zahtjev za proglašenje elementarne nepogode.

12.9.2014.
12:27
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Više od 250 vatrogasnih intervencija, oko 30 potopljenih brodova, uništene javne prometnice i šahtovi samo su dio vidljive štete koju je jučer u Vodicama prouzrokovalo jako nevrijeme praćeno kišom.

Zbog nastale štete Vodice i Tribunj, koji je također bio jučer zahvaćen nevremenom, danas će županu šibensko-kninskom Goranu Pauku uputiti zahtjev za proglašenje elementarne nepogode, potvrdila je za Hinu gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi kako Grad Vodice još uvijek neće zbrajati štete budući da je s petka na subotu najavljeno još veće nevrijeme za koje su se Vodičani pripremili.

Štetu je, pojašnjava sada teško definirati jer su brojni građani sami sanirali svoje objekte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Postavljeni su, kaže gradonačelnica, zečji nasipi kojima će se voda pokušati preusmjeriti dalje od javnih površina i kuća. Bitno je, kaže Juričev, zaštititi kuće i ljude od novog udara.

U Splitu su nakon sinoćnje obilne kiše vatrogasci imali više od dvadeset intervencija. Poplavljen je, među inim, bio Voćni trg u središtu grada, sportska dvorana ASK Split, zgrada FINE u Marmontovoj i više haustora u Šimićevoj ulici, a velika količina vode ispumpavana je i iz KBC Split na Firulama. Osim iz Splita, brojni su bili i pozivi uznemirenih građana s područja Solina, Kaštela, Trogira i Omiša koji su se pribojavali brzog nadiranja vode. Materijalna šteta se još uvijek zbraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnim oborinama zahvatilo je jučer poslijepodne i zadarsko područje, a najviše kiše palo je na Dugom otoku, gdje je na mjernoj postaji Božava zabilježeno 148 milimetara vodenih oborina po metru četvornom.

Zbog posljedica nevremena zadarski vatrogasci intervenirali su više od 20 puta. Poplave su zabilježene i u Pakoštanima, Sv. Filip i Jakovu, Biogradu, Bibinjama, Sukošanu i na Dugom otoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo