HAINESOVA PRIJATELJICA ZA RTL / 'Pogađa me da nitko nije imao suosjećanja za njegov život'

Svijet je zgrožen novim smaknućem džihadista koji su javno pogubili i hrvatskog zeta, Britanca Davida Hainsa. Prema već viđenom scenariju objavili su i snimku odvratnog čina, što su osudili lideri najmoćnijih zemalja. S prijateljima pogubljenog humanitarca, koji slomljena srca pričaju o tome koliko je Haines napravio za Hrvatsku, razgovarala je Matea Damjanović.

14.9.2014.
19:10
VOYO logo

Okrutna prijetnja opet se obistinila. DavidHainestreći je Zapadnjak nevina žrtva terorista Islamske države.

U mučnoj snimci pogubljenja maskirani ubojica, britanski džihadist, poručio je da Haines mora platiti cijenu zbog britanskog naoružavanja kurdskih boraca protiv Islamske države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuga u Sisku, gdje je Haines do odlaska u Siriju živio sa suprugom i danas četverogodišnjim djetetom. Obitelj posjećuju rodbina i prijatelji, a policajci čuvaju kuću. Siščani s nevjericom gledaju na bešćutno obojstvo sugrađanina i humanitarca.

Suze u očima i dugogodišnje prijateljice DubravkeKukić. Davida je upoznala prije 13 godina dok se bavio humanitarnim radom na petrinjskom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno je učinio za Hrvatsku, pomagao je svakom, imao je suosjećanja i strašno me pogađa da nitko nije imao suosjećanja za njegov život i njegovu patnju", rekla je.

Dobro ga se sjeća i JozoLjubičić iz Bresta kraj Petrinje.

"On je bio cijelo vrijeme ozbiljan, čak ni šalit se nije htio nego jednostavno stalno je razmišljao kako ljudima pomoći. Imam osjećaj da se on uvukao u kožu tih ljudi", rekao je Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim je britansko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo autentičnost snimke Hainesova ubojstva, osude su stigle sa svih strana svijeta. Premijer DavidCameron sazvao je hitnu sjednicu kriznog stožera. Ubojstvo je nazvao činom čistog zla i obećao privesti ubojice pravdi.

"David Haines je britanski heroj. Hvale se svojom brutalnošću i tvrde da to rade u ime Islama. to je glupost, islam je religija mira, oni nisu muslimani, oni su čudovišta", rekao je Cameron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Haines pomagao je izbjeglicama kad su ga borci islamističke radikalne skupine oteli u ožujku prošle godine na sjeveru Sirije. Dubravka se i danas sjeća zadnjeg razgovora s njim, pred odlazak u Siriju.

"Pamtit ću ga po jednoj pjesmi koju je jako volio i koju je jako često pjevušio. Ima jedan mali stih, vrlo mali, koji ga najbolje opisuje, možda će njegove korisnike kojima je pomagao najbolje podsjetiti na njega. Pjesma je Ronana Keatinga 'When you say nothing at all', i taj mali stih glasi - It is amazing how can you speak right to my heart without saying a word you can ligh up the dark", rekla je Dubravka.

Svoj život posvetio je miru, drugima je još mnogo toga mogao dati, umro je prerano, u 44.godini života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo