i novi identitet / Za informacije o onima koji su srušili Boeing nude 176 milijuna kuna

Image
Foto: AP

Onaj tko ima nepobitne dokaze za identificiranje odgovornih za rušenje zrakoplova, osim 30 milijuna dolara, može, ako želi, dobiti i novi identitet.

17.9.2014.
15:43
AP
VOYO logo

Njemačka tvrtka Wifka, koja se bavi istraživanjem prevara u osiguranju, ponudila je 30 milijuna dolara (oko 176 milijuna kuna) nagrade za informacije o rušenju zrakoplova na letu MH17 kompanije Malaysia Airlines u Ukrajini. Wifku je angažirao anonimni klijent.

Onaj tko ima dokaze koji će identificirati odgovorne za rušenje zrakoplove dobit će novčanu nagradu, ali anonimni klijent Wifke osobi koja im otkrije ove informacije nudi i novi identitet.

U Wifci žele znati: tko je oborio MH17, tko je izdao zapovijed, tko prikriva dokaze, tko je direktno odgovoran, što se dogodilo s vojnicima koji su pucali na avion te imena ljudi koji su bili zaduženi za zataškavanje cijelog slučaja.

Agencija preporuča zainteresiranima da budu iznimno oprezni te da ih kontaktiraju putem odvjetnika kako bi dogovorili sastanak. Komunikacija putem telefona ili elektroničke pošte nije preporučljiva.

Podsjećamo, zrakoplov na letu MH17 koji je letio iz Amsterdama u Kuala Lumpur srušen je 17. srpnja dok je letio nad istokom Ukrajine, u blizini ruske granice, područjem gdje traje sukob ukrajinske vojske i proruskih separatista. Poginulo je svih 298 putnika i članova posade Boeinga 777.

SAD i Ukrajina optužuju proruske separatiste da su zrakoplov srušili ruskom raketom zemlja-zrak.

Moskva tvrdi da je zrakoplov srušen projektilom koji je ispalio ukrajinski vojni zrakoplov. No takav projektil izravno gađa zrakoplov i ne uzrokuje ono što su opisali istražitelji. Mogućim krivcem neki analitičari smatraju ruski raketni sustav Buk.

Ukrajina tvrdi da je na njezin teritorij dopremljen najmanje jedan takav sustav preko ruske granice nekoliko dana prije tragedije. Moskva to opovrgava i tvrdi da pobunjenici ne posjeduju takvo oružje niti znanje da bi njime upravljali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo