KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE? / Početak tjedna donosi kišu, za vikend - sunčano!

Image
Foto: RTL

Do sredine tjedna u cijeloj će zemlji dominirati kiša s povremenim sunčanim razdobljima. Više kiše moguće je još u četvrtak, a nakon toga nebo iznad Hrvatske će se razvedriti, pa za vikend planirajte izlet u prirodu.

22.9.2014.
9:46
RTL
VOYO logo

U Hrvatskoj će u ponedjeljak biti promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, a osobito na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Glavnina oborina, ponegdje su moguće i obilnije, očekuje se prijepodne i sredinom dana.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak okrenuti na umjerenu do jaku buru i sjeverozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 15 do 20, na Jadranu između 20 i 25 stupnjeva Celzijevih, a navečer hladnije, prognoza je Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

U utorak će biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno s umjerenom naoblakom. U noći i ujutro uglavnom u istočnim i južnim krajevima još oblačnije mjestimice s kišom, a u zapadnim kopnenim krajevima ponegdje moguća magla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, u Slavoniji s jakim udarima. Na Jadranu će umjeren do jak sjeverac i bura, u Dalmaciji na udare i olujna, prema kraju dana postupno slabjeti.

Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 5 do 10, na Jadranu od 11 do 16, a najviša dnevna između 13 i 18 na kopnu te 18 i 23 °C na moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Takvo vrijeme potrajat će do četvrtka kada se očekuje još jedan kišni 'val' u cijeloj zemlji. Nakon toga bi se nebo iznad Hrvatske trebalo 'očistiti' od oblaka, a u petak i za vikend bi trebalo zasjati sunce.

Temperature neće značajnije porasti, očekuje se da će u većini krajeva one biti preko 20 stupnjeva Celzijusovih, do 23-24 stupnja maksimalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga za vikend, ako sve bude po planu, možete već planirati izlet u prirodu kako biste iskoristili ugodno sunčano vrijeme.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo