'otpor je spreman' / Odgođena deložacija: 'Stotinjak policajaca na jednu gospođu'

Image
Foto: Facebook: Živi zid

Deložacija Gordane Vojković s adrese Dugi dol 21 ipak je odgođena, a aktivisti Živog zida pitaju se zašto se hrvatski policajci ne pozivaju na priziv savjesti kao što je to slučaj u Španjolskoj.

1.10.2014.
10:55
Facebook: Živi zid
VOYO logo

Iako je policija jutros blokirala prilaz kući Gordane Vojković na adresi Dugi dol 21 jer je za danas bila zakazana deložacija već spomenute lokacije, iza deset sati deložacija je ipak odgođena.

Aktivisti Živog zida su stigli na lokaciju te, kao i uvijek dosad, razvoj cijele situacije ažurno objavljivali na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovi policajci nisu došli hapsiti one koji pljačkaju i uništavaju zemlju, već izbaciti Gordanu Vojković iz jedinog doma! Njih stotinjak na jednu gospođu i Živi zid. Hoće li policija i ovaj puta prekoračiti ovlasti, šamarati stare i nemoćne, laktom u glavu na bolesne ljude, trgati aktiviste, upadati u stan kao da su unutra teroristi... Da li bi i svoje prijatelje tako izbacivali na ulicu ili bi se pozvali na priziv savjesti kao policajci u Španjolskoj? Otpor je spreman", pitali su se aktivisti na društvenoj mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo