simbol kurdskog otpora / Heroina počinila samoubojstvo da ne padne u ruke islamista?

Image

Ova 19-godišnjakinja, koja je postala simbol kurdskog otpora militantima Islamske države, navodno se ubila nakon što su je okružili u blizini Kobanija.

7.10.2014.
10:16
VOYO logo

Kurdska heroina Ceylan Ozalp je, prema pisanju stranih medija, počinila samoubojstvo prošlog tjedna kako ne bi pala u ruke radikalnih članova ISIL-a.

Ova 19-godišnjakinja, koja je postala simbol kurdskog otpora militantima Islamske države, navodno se ubila nakon što su je okružili u blizini Kobanija. Ostala je bez municije, a prije nego što si je zadnjim metkom oduzela život, preko radija je pozvala suborce i oprostila se od njih.

Vijest o njezinom samoubojstvu poput munje proširila se društvenim mrežama i turskim portalima, međutim među Kurdima se tvrdi da je i dalje živa te da nikad nije ni bila u Kobaniju. Njezina postrojba nalazi se na sirijsko-iračkoj granici, a mlada djevojka živa je i zdrava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se ničega ne bojimo i borit ćemo se do kraja. Radije bismo se raznijeli bombom nego se pokorili Islamskoj državi", rekla je Ceylan nedavno u intervjuu za BBC.

"Kada vide ženu s puškom toliko se prestraše da se počnu tresti. Svijetu se predstavljaju kao muškarčine, dok je žena u njihovim očima mala. Ali jedna naša žena vrijedi više od njihovih sto muškaraca", dodala je Ceylan, poznata i kao Diren što znači 'otpor'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo