prikupljanje sredstava / Borba s hrvatskim zdravstvom: Oboljeli od ALS-a traže pomoć

Kako je stalo polijevanje hladnom kantom vode, akcije putem koje je udruga Neuron prikupila oko 210 tisuća kuna, tako je stao i priljev novaca oboljelima od ALS-a. Tim novcem pomoći će se oboljelima, ali kako tvrde, najviše bi im pomogao HZZO od kojeg traže da jedini lijek koji im pomaže, Rilutek, daju besplatno!

19.10.2014.
19:13
VOYO logo

Prije nekoliko mjeseci, malo tko od poznatih imena nije bio glavni junak videa u kojem se polijeva vodom. A sve u ime ALS-a - amiotrofne lateralne skleroze.

Od Billa Gatesa do Ivice Todorića - svi su imali leda na glavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A hrvatska udruga Neuron, na čelu sa Slavicom Horvat, imala je novca na računu.

„Stagniralo je sve. Mi prikupljamo sredstva jer naši pacijenti ne dobivaju adekvatnu opremu, znate. Invalidska kolica“, rekla je Slavica Horvat, majka majka oboljelog Kristijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz udruge prozivaju HZZO za nedovoljnu skrb prema oboljelima od ove neizlječive bolesti. Tvrde da hrvatski liječnici eksperimentalna liječenja u Kini nazivaju bacanjem novca, a rezultati se jako dobro vide.

„Onda bi bilo korektno od HZZO-a da barem sa 50% sufinancira određeni istraživački eksperimentalni program koji je do sada pokazao dobre rezultate“, kazala je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ako ih ode stotinu pa da smo jedan život spasili - spasili smo jedan život! A nismo ih prepustili na "odite kući i umrite“, dodala je Slavica.

U Kinu je do sada iz Hrvatske otišlo 8 pacijenata. Jedna je osoba umrla, a petoro ih je u boljem stanju nego prije odlaska. Vinkovčanin Ivica Bartulović nedavno se vratio iz Kine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavičin sin Kristijan sada je na rehabilitaciji u Srbiji. Tamo mu je liječenje gotovo 5 puta jeftinije nego u Hrvatskoj, a zbog dobrih rezultata, Slavica osmijeh ne može skriti.

„Dobio je jedno 7 ili 8 tretmana kad su se uočili prvi pomaci kad je on počeo lakše zatvarati i otvarati svoje šake i izjavio da mu se vraća snaga u ruke. Tako da... naravno da je mama sretna!“ zaključila je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I spremna za nastavak borbe s hrvatskim zdravstvenim sustavom.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo